Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Invitasjon til innspillsmøte om boliger til flyktninger

Den siste tiden har det kommet et høyt antall flyktninger og asylsøkere til Europa og Norge. Tallet ser ut til å øke i 2016. Det gjør at kommunene i løpet av kort tid må finne flere boliger til flyktninger som får oppholdstillatelse. De fleste av disse boligene må skaffes i det private boligmarkedet.

I den anledning inviterer jeg til et møte 9.11 kl.10-11 i Akersgata 59. Tema for møtet er hvordan byggenæringen og de store boligutleierne kan bidra for å fremskaffe boliger til flyktninger som har fått opphold. Jeg ønsker også å høre hva dere ser som de største utfordringene. Er det hensiktsmessig å bygge boliger til flyktninger som siden kan gjenbrukes til andre behov? Hvor mye av behovet kan dekkes gjennom alternativ bruk av eksisterende bygningsmasse?

Jeg ber dere om å melde inn navn på deltakere til møtet senest torsdag 5. november på e-post til rådgiver Anna Katharina Fonn Matre [email protected] Hver aktør kan stille med inntil to personer. Eventuelle spørsmål om møtet kan rettes til avdelingsdirektør Harald Assev [email protected]

 

Med hilsen 

Jan Tore Sanner

Kommunal- og moderniseringsminister

 

Adresseliste

BNL

Huseiernes Landsforbund

NBBL

Boligprodusentene

Moelven

Skanska

Selvaag

Norsk Eiendom

Utleiemegleren

Leieboerforeningen

Forbrukerrådet