Satsing på utvikling i nordområdene - Regjeringens netthøring (Tromskomiteen av Landsutvalget for Jernbane)

Satsing på utvikling i nordområdene - Regjeringens netthøring

I Regjeringens melding om Nordområdesatsing side 48 og 49 behandles infrastruktur.

Der beskrives at Regjerringen ved årsskiftet 2008 - 2009 vil legge fram en stortingsmelding om Nasjonal Transportplan for perioden 2010 - 2019.

Et av de største enkeltprosjekter som kan være med å bekrefte en satsing på nordområdene er bygging av Nord-Norgebanen. Denne saken er tilstrekkelig utredet. Tidligere direktør ved Transportøkonomisk institutt, professor Dag Bjørnland, skriver 11. nov.1992 i "Fremover": Bare tull med en ny Baneutredning. Utredningsarbeidet som er gjort om Nord-Norgebanen er fullt ut tilfredsstillende, og gir et godt nok grunnlag for å ta en beslutning. Han har samme oppfatning nå.

En sammenhengende moderne jernbane i landsdelen er det vi trenger, og den første og økonomisk mest lønnsomme delen er Narvik-Tromsø, den bør bl.a. derfor bygges først..

Dersom de politiske myndigheter skal ha et godt beslutningsgrunnlag må det utarbeides en hovedplan. Det var også en slik plan partiene Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre ba om da saken sist var oppe til behandling i Stortinget. Arbeiderpartiet ville den gang utsette saken for å se utviklingen i Barentssamarbeidet. Det har vært ei utvikling langt mer positiv enn noen den gang kunne tenke seg.

Dersom det skal være tid til å få ferdig en Hovedplan til Stortingsmeldingen 2008-2009, må arbeidet starte umiddelbart. Dette planarbeidet må også omfatte mulighetene for å knytte landsdelens mest utsøkte turistområde, Lofoten og Vesterålen, til et framtidig banenett.

Det ser dessverre ut til at Sverige med sin satsing på omlastingshavn i Torneo / Haparanda. utkonkurrerer Narvik. Dette på grunn av at man i Norge er sendrektig og ikke makter å stille til disposisjon de nødvendige midler.for prøvetransport på New Corridor Kina - Narvik.

Start nordområdesatsingen med samtidig å satse på miljø og miljøvennlig transport. Bygging av banen må starte så snart som teknisk og praktisk mulig.

Olav Lindrupsen
Leder Tromskomiteen av Landsutvalget for Jernbane