Historisk arkiv

Presseinvitasjon:

Forsvarsministeren til internasjonalt møte i Sverige

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen deltar fredag 24. september på det årlige ministermøtet i European Intervention Initiative (EI2).

På møtet deltar Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Storbritannia og Sverige. Møtet finner sted i Stockholm.

Bakke-Jensen vil også ha bilaterale samtaler.

Pressemøte
Det vil bli arrangert et pressemøte fredag kl. 15, med innledninger fra den svenske forsvarsministeren Peter Hultqvist og den franske forsvarsministeren Florence Parly. Forsvarsminister eller leder av delegasjonen fra de andre landene vil også være tilgjengelig for intervjuer. 

For praktisk informasjon om pressemøtet, se https://www.government.se/press-releases/2021/09/press-briefing-at-ei2-ministerial-meeting-on-friday-24-september-at-15.00-at-karlberg-castle-stockholm/

Forhåndspåmelding er obligatorisk.

Pressekontakt for den norske forsvarsministeren:
Marita I. Wangberg, telefon 905 123 19, e-post miw@fd.dep.no

eller pressevakt i Forsvarsdepartementet, telefon 23 09 60 11, e-post fdinfo@fd.dep.no

Om EI2:

EI2 er et ikke-bindende samarbeid av europeiske land som er villige til å bidra til militære operasjoner for å respondere på trusler og utfordringer mot europeisk sikkerhet. Operasjonene kan skje innenfor rammen av EU, NATO, FN eller koalisjoner av villige. EI2 skal være en fleksibel og pragmatisk ramme der landene selv velger hvilke initiativ de vil bidra til. 

Les mer her.