Historisk arkiv

Norge forlenger oppdraget i Middelhavet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

- Historiene og bildene fra Middelhavet bekrefter at dere gjør en forskjell. Uten deres innsats hadde flere mistet livet på veien til Europa. Det sa statsminister Erna Solberg da hun møtte mannskap fra det norske skipet Siem Pilot som deltar i EUs fellesoperasjon i Middelhavet.

Statsministeren møtte medlemmer fra to av vaktlagene på skipet under sitt besøk hos Kripos mandag. Solberg varslet samtidig at regjeringen er innstilt på å forlenge Norges bidrag.

- For det første har Frontex bedt Norge om å forlenge oppdraget med, i første omgang, tre måneder når gjeldende kontraktsperiode avsluttes i november. Det kommer vi til å imøtekomme. For det andre vil regjeringen, når statsbudsjettet legges frem, foreslå å øke bevilgningen slik vi kan forlenge bidraget ytterligere dersom det er ønskelig fra Frontex sin side, sier statsministeren.

Det gjenstår fortsatt formelle avklaringer for 2016-bidraget, men regjeringen ønsker å fortsette den norske innsatsen for å redde liv i Middelhavet. Norge går derfor i nærmere dialog med EU om forlengelse av bidrag.