Historisk arkiv

Koronasituasjonen: Pressekonferanse om håndtering av korona-pandemien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg, justis- og beredskapsminister Monica Mæland (via videolink) og helseminister Bent Høie orienterer om nye tiltak for å håndtere koronavirusutbruddet i Norge, og konsekvensene av det.

Nett-tv Pressekonferanse om korona

Se sendingen her

Se sendingen her

Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, deltar også. Espen Nakstad, fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet er også tilstede.

Sted: Auditoriet i R5, Akersgata 59.

Tidspunkt: Onsdag 18. mars kl. 16.00

Presse som ikke har anledning til å møte eller som ikke ønsker å komme på grunn av smittefare, kan sende inn spørsmål smkinfo@smk.dep.no med teksten PK1803 i emnefeltet. Innsendingsfrist klokka 1615. Avsender-adressen må være registrert hos et mediehus eller oppgi frilans-oppdrag. Vi kan ikke garantere at alle spørsmålene blir stilt i pressekonferansen. For de som ønsker å delta er oppmøte senest klokken 1545. Ta med gyldig pressekort og ID.

Spørsmål til justis- og beredskapsministeren må rettes til henne. Hun vil være tilgjengelig for telefonintervjuer etter pressekonferansen. Intervjuhenvendelser rettes til pressevakt på telefon 975 53 745.

Flere omfattende tiltak er innført for å hindre spredning av korona-viruset blant befolkningen. Departementene og SMK har innført egne tiltak for å hindre spredning blant besøkende og ansatte. Vi ber derfor redaksjonene begrense oppmøte av journalister og fotografer til et minimum. Ved oppmøte større enn lokalenes reduserte kapasitet grunnet helsemyndighetenes anbefalinger for smittevern, kan presse bli henvist til å følge pressekonferansen digitalt. Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon om smittevern.

SMK legger til rette for deling av video og bilder. Bilder til fri bruk publiseres på Flickr. Pressekonferansen filmes av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) og kan følges direkte på www.regjeringen.no. Der kan også videofilen lastes ned i etterkant. DSS distribuerer som vanlig publiseringspunkt til medier som vil sende pressekonferansen direkte. Kontaktperson for dette er Lars-Svanberg.Jakobsen@dss.dep.no.

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider kan bruke følgende embed-kode:

<div id='wowza_player'></div><script id='player_embed' src='//player.cloud.wowza.com/hosted/k7fvkgpt/wowza.js' type='text/javascript'></script>

Pressekontakt for statsministeren er politisk rådgiver Hannah Sumeja Atic, telefon 93 26 13 98, e-post hsat@smk.dep.no og kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse, telefon 99 21 46 10, e-post ahj@smk.dep.no.

Pressekontakt for helse- og omsorgsministeren er Andreas Keus, telefon 950 72 023, e-post Andreas.Keus@hod.dep.no.