Kahoot!

Kahoot! er et spillbasert digitalt læringsverktøy som kan brukes til å lage spørreundersøkelser og hente inn svar på en enkel og engasjerende måte. Kahoot! utnytter ungdommen sin kjennskap til sosiale medier og spill, og lar deltakerne bruke mobilen til å bidra umiddelbart.

For å lage og bruke en Kahoot! trenger du en nettleser, på datamaskin, nettbrett eller mobil. Den som presenterer, henter frem spørsmålene på storskjerm. Deltakerne logger seg enkelt inn og svarer fra sin mobil eller en annen enhet med nettleser.

I arbeid med kommunereformen i Nord-Trøndelag er Kahoot! brukt både for å gjøre enkle spørreundersøkelser på ulike ungdomskonferanser. Funksjonen som passer best til dette er «Survey». Tilbakemeldingene er at å bruke Kahoot! er fengende, engasjerende og lett å bruke.

Denne typen involvering og interaktivitet kan også være en måte å fornye andre møteformer, for eksempel folkemøtet. På et møte hvor det deltar ungdom som er vant til å bruke Kahoot! fra skolehverdagen, er terskelen for gjennomføring lav. På et folkemøte med mange deltagere i andre aldersgrupper kan det fort gå med mye tid til organisering. Da trengs tydelig møteledelse - og ungdommer i salen. Ved å bruke ungdom som erfarne brukere til bistand i salen, kan de få en rolle som også styrker deres deltagelse i resten av møtet.

← Forrige

Til start Til Del A Til Del B Til Del C