Historisk arkiv

Sommerserie i samarbeid med HANEN:

Nyheter
Sommerserie i samarbeid med HANEN:

Kobler friluftsliv med lokalmat fra Vestfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Å koble reiseliv med lokalmat bidrar til å gjøre Norge mer attraktivt som et reisemål, og som en internasjonal anerkjent matnasjon. Aktiv Fritid - opplevelser med utsikt er et helårsdrevet aktivitetsfirma med egen basecamp i strandsonen på Tjøme, og er opptatt av å drive bærekraftig, tilby miljøvennlige aktiviteter og ikke minst økologisk lokalmat fra Vestfold.

– Turistane er meir enn nokon gong opptekne av genuine opplevingar der matkultur, lokalhistorie og personleg vertskap er sentralt. Regjeringa har som mål å gjere Noreg til ein internasjonal anerkjend matnasjon med tydeleg og lokal identitet, og bruke landbruket til å gjere Noreg meir attraktivt som reisemål. Vi legg til rette for utvikling på området, men for å lukkast er vi avhengige av privat initiativ, satsingsvilje og kjennskap til marknaden, seier landbruks- og matminister Jon Georg Dale. 

Aktiv Fritid - opplevelser med utsikt er et helårsdrevet aktivitetsfirma med egen basecamp i strandsonen på Tjøme, og er opptatt av å drive bærekraftig, tilby miljøvennlige aktiviteter og ikke minst økologisk lokalmat fra Vestfold.
Aktiv Fritid - opplevelser med utsikt er et helårsdrevet aktivitetsfirma med egen basecamp i strandsonen på Tjøme, og er opptatt av å drive bærekraftig, tilby miljøvennlige aktiviteter og ikke minst økologisk lokalmat fra Vestfold. Foto: Aktiv Fritid.

Tilbyr lokalmat fra Vestfold

På grunn av det milde klimaet på Tjøme tar Aktiv Fritid imot gjester året rundt, og besøkes i stor grad av bedrifter, skoleklasser, feriegjester og private grupper. Hjemmelaget, økologisk og lokalmat er en del av opplevelsen når man besøker Aktiv Fritid, og den serveres i gamma hvor gjestene samles rundt et sprakende bål. Lokale grønnsaker blir kjøpt inn etter sesong, mens svinekjøttet blir levert av Grøstad Gård og bakevarene blir kjøpt hos Havbakeriet.

Hjemmelaget, økologisk og lokalmat er en del av opplevelsen når man besøker Aktiv Fritid, og den serveres i gamma hvor gjestene samles rundt et sprakende bål.
Hjemmelaget, økologisk og lokalmat er en del av opplevelsen når man besøker Aktiv Fritid, og den serveres i gamma hvor gjestene samles rundt et sprakende bål. Foto: Aktiv Fritid.

Minst mulig inngrep i naturen

Alt som er på basecampen er enten båret eller trillet inn i trillebår, ettersom Aktiv Fritid verken har vei, strøm eller vann. Steiner er flyttet med spett, bekken er spadd og bygningene er satt opp uten noe bruk av maskiner eller annen motorisert ferdsel. Resultatet er et ekte og naturlig landskap som innbyr til spennende aktiviteter som zipline, klatring, sykling og rappellering. Aktiv Fritid har også en spektakulær Via Ferrata-klatretur med luftige rappeller. Her har fokuset vært minst mulig inngrep i naturen, og de er stolte av å ha utviklet en Via Ferrata-rute uten jernbøler i fjellet. Du finner også Norges høyeste svarte klatreløype, "Barskeløypa", som er 65 meter lang og fysisk krevende. Aktivitetene er tilpasset det morsomme terrenget, og området er tilrettelagt med gangbruer og trapper slik at alle kan komme opp og se på utsikten. 

Hos Aktiv Fritid kan du delta på spennende aktiviteter som zipline, klatring, sykling og rappellering.
Hos Aktiv Fritid kan du delta på spennende aktiviteter som zipline, klatring, sykling og rappellering. Foto: Aktiv Fritid.

Norsk Økoturisme

Aktiv Fritid er den første aktivitetsbedriften i Sør-Norge som er sertifisert i Norsk Økoturisme og driftes av Berit Norheim. Denne miljøsertifiseringen administreres av næringsorganisasjonen HANEN, og bedrifter som sertifiseres tilbyr natur- og kulturopplevelser med lokal forankring og ekte møter med mennesker og natur. Dagens reiseliv får stadig flere miljøbevisste turister og det forventes at norske bedrifter er bærekraftige og bevisste i sin miljøbelastning. Kanskje du vil besøke Aktiv Fritid i sommer og hive deg ut i aktiviteter som gir deg sommerfugler i magen?

 

Gjennom en sommerserie i samarbeid med Hanen presenterer vi seks saker om landbruksbasert reiseliv og lokalmatprodusenter i Norge. HANEN er en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge. HANEN har i overkant av 480 medlemsbedrifter over hele landet.