Historisk arkiv

Sommerserie i samarbeid med HANEN:

Nyheter
Sommerserie i samarbeid med HANEN:

Hundekjøring og matkurs i Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Trasti & Trine er en helårsdrevet opplevelsesbedrift som bruker naturen utenfor døra som arena for spennende aktiviteter. Gjennom både mørketid og eviglyse sommerdager inviteres gjester til å oppleve det gode liv i Finnmark.

– Turistane er meir enn nokon gong opptekne av genuine opplevingar der matkultur, lokalhistorie og personleg vertskap er sentralt. Regjeringa har som mål å gjere Noreg til ein internasjonal anerkjend matnasjon med tydeleg og lokal identitet, og bruke landbruket til å gjere Noreg meir attraktivt som reisemål. Vi legg til rette for utvikling på området, men for å lukkast er vi avhengige av privat initiativ, satsingsvilje og kjennskap til marknaden, seier landbruks- og matminister Jon Georg Dale. 

Tilbyr hundekjøring og topptur i midnattssol

Trine Lyrek har jobbet med huskyer og hundekjøring i mer enn 20 år, og hun har tatt med over sju tusen gjester ut på sin aller første sledetur. Hundekjøring og jakten på nordlyset er svært populært om vinteren, og i sommersesongen tilbyr Trasti & Trine blant annet vandretur med valpene, telttur med hundene og topptur i midnattssol. Når turen er ferdig kan gjestene overnatte i gjestehus på tunet, og våkne opp til økologisk frokost på morgenkvisten. 

Hos Trasti & Trine kan du dra på vandretur med valpene.
Hos Trasti & Trine kan du dra på vandretur med valpene. Foto: Stefan Bellika.

Tilbyr matkurs og serverer lokalmat 

Maten er en svært viktig del av opplevelsen hos Trasti & Trine. Johnny Trasti er en anerkjent kokk, og siden 2005 har han jobbet med lokal mat i Finnmark. Johnny er lidenskapelig opptatt av rene smaker og kortreiste råvarer som har fått vokse og leve på vidda, i havet og i skogene i nærområdet. Trasti & Trine arrangerer også matkurs hvor gjestene kan delta i historien bak måltidet som nytes seinere på kvelden.

Rene og ærlige smaker står i sentrum hos Trasti & Trine.
Rene og ærlige smaker står i sentrum hos Trasti & Trine. Foto: Trasti & Trine.

Tar vare på gjester, natur og nærmiljøet

Vertskapet Johnny Trasti og Trine Lyrek er opptatt av å ta godt vare på både gjester, naturen, nærmiljøet og det nordnorske særpreget. Ved å gi sine gjester et innblikk i den fantastiske naturen og kulturen i Finnmark, ønsker de å inspirere og  gi kunnskap om bærekraftig bruk og sporløs ferdsel. Trasti & Trine er sertifisert i Norsk Økoturisme. Denne miljøsertifiseringen administreres av næringsorganisasjonen HANEN, og bedrifter som sertifiseres tilbyr natur- og kulturopplevelser med lokal forankring og ekte møter med mennesker og natur.

Finn flere bygdeperler hos HANEN

Gjennom en sommerserie i samarbeid med Hanen presenterer vi seks saker om landbruksbasert reiseliv og lokalmatprodusenter i Norge. HANEN er en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge. HANEN har i overkant av 480 medlemsbedrifter over hele landet.

HANEN viser vei til Trasti & Trine og flere vakre bygdeperler på hanen.no. Du kan også laste ned HANENs app gratis i App Store og Google Play.