Konferanse: En styrket demokratisk samtale - Tek-gigantenes innflytelse og nordiske løsninger

Hva gjør teknologigiganter som Google og Meta, og plattformer som Instagram, Snapchat og TikTok med den demokratiske samtalen i Norden? I en jungel av desinformasjon og konspirasjonsteorier, hva skjer med troverdig og verifisert informasjon? Hvordan påvirker gigantene de redaktørstyrte mediene, og finner vi i det hele tatt fram til det redaktørstyrte innholdet i mylderet?

Nett-tv En styrket demokratisk samtale - Tek-gigantenes innflytelse og nordiske løsninger

Se sendingen her

Se sendingen her

Norge har ordførerskapet i Nordisk ministerråd i 2022, og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen har gjennom dette året løftet disse problemstillingene på den nordiske politiske agendaen. 18. oktober inviterer hun til en nordisk mediekonferanse på Nasjonalmuseet for å komme videre i arbeidet med disse spørsmålene. Det blir et tettpakket program med panelsamtaler og innlegg fra representanter fra Norden, og det hele ledes av Guri Heftye, festivalsjef i Nordiske mediedager.

Konferansen er gratis.

Se fullt program

Dato: 18. oktober 2022
Tidspunkt: 09.00 – 16.00
Sted: Nasjonalmuseet, Oslo. Storsalen
Inngang: Dronning Mauds gate
Antall deltakere: 150 fysisk. Arrangementet vil også bli strømmet.
Språk: Skandinavisk med tolking fra/til finsk (ev. islandsk og tegnspråk)
Servering: Enkel lunsj

Påmelding: Påmeldingsfristen er passert. Presse som ønsker å dekke konferansen kan ta kontakt med Kommunikasjonsenheten på kudinfo@kud.dep.no eller 90231093.