Forsiden

Komorene - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Tanzania

Komorene krever dokumentasjon for negativ covid-19-test som er tatt 72 timer før innreise. For øvrig informasjon om koronavirus, se punktet Helse.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn må ha visum til Komorene. Visum kan kjøpes ved ankomst til 30 euro. Reisende må ha gyldig pass og kunne framlegge returbillett.

Terrortrusselen ansees som lav på Komorene.

Koronavirus (covid-19): Komorene krever dokumentasjon for negativ covid-19 test som er tatt 72 timer før innreise. Dette er uavhengig av om en er fullvaksinert eller ikke.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids. Reisende bør også ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.

Kriminaliteten er lav. Det er trygt å bevege seg ute også etter mørkets frembrudd. Småtyveri kan forekomme. Det anbefales å være forsiktig med å gå langs trafikkerte bilveier etter mørkets frembrudd på grunn av faren for å bli kjørt ned.

Orkansesongen er fra desember til april. Selv om øygruppen hjemsøkes relativt sjelden av sykloner, kan det forekomme. Sist gang Komorene ble rammet av en kraftig syklon var tidlig i 2019.

Selv om Komorene er et liberalt muslimsk land, anbefales kvinner å gå med skjørt som dekker knærne og unngå bare skuldre (eventuelt gå med sjal).

Norge har ikke konsulat på Komorene. Ved en nødsituasjon kan ambassaden i Dar es Salaam kontaktes på +255 22 216 3100 eller +47 23 95 56 00,

e-post: emb.daressalaam@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs operative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller per e-post: UDops@mfa.no

 

Komorene. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Komorene.