Bhutan - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i India

Bhutan er med sin rene natur og særegne kultur et spennende reisemål. Det bhutanske turistdepartementet har en satt minimum daglig takst for besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig. Den daglige taksten ligger på 200 eller 250 dollar, avhengig av sesong. Det er ingen norsk utenriksstasjon i Bhutan, nærmeste norske utenriksstasjon er ambassaden i New Delhi.

Snarveier:

Sikkerhet

Det er ingen norsk utenriksstasjon i Bhutan, nærmeste norske utenriksstasjon er ambassaden i New Delhi. Ettersom norsk utenrikstjeneste ikke har noen utsendt tjenestemann på stedet, er det utfordrende å innhente utfyllende reiseinformasjon herfra. Vi anbefaler at du leser våre generelle råd og innhenter informasjon om reisemålet før du reiser.

Besøks- og postadresse:
Royal Norwegian Embassy
50-C, Shantipath, Chanakyapuri, New Delhi – 110021
E-post: emb.newdelhi@mfa.no
Telefon: + 91 11 4136 3200
Telefaks: + 91 11 4136 3201
Telefonnummer hvis du ringer fra Norge:
Telefon: 23 95 87 00
Telefaks: 23 95 87 01

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Bhutan, oppfordres til å registrere seg på UDs reiseportal http://www.reiseregistrering.no/. Dette registeret er utgangspunktet for å kunne identifisere og hjelpe nordmenn i evt. krisesituasjoner.

Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

I krise- og nødsituasjoner oppfordres publikum til å kontakte ambassaden i New Delhi på telefon: + 91 11 4136 3200. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på telefon: +47 23 95 00 00. E-post: UDops@mfa.no

Det er ulovlig å kjøpe og selge tobakksprodukter i Bhutan. Det er mulig å importere 200 sigaretter ved å betale skatt og importavgift på 200 prosent. Du må kunne frembringe kvittering fra tollvesenet hvis du blir stoppet av politiet med sigaretter, hvis ikke risikerer du å bli tatt for smugling, som har en strafferamme på opptil tre års fengsel.

Homoseksualitet er kriminalisert i Bhutan, men det er en sovende lov og så langt har ingen blitt siktet for dette i Bhutan.


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Du trenger visum for å kunne reise inn i Bhutan. Visum må søkes gjennom et autorisert reisebyrå i Bhutan, enten direkte eller gjennom en utenlandsk reiseoperatør. Visumet vil bli utsendt når hele reisen er betalt. Standard saksbehandlingstid er ti arbeidsdager.

Hvis du reiser på ikke-turist grunnlag til Bhutan, må du søke om visum gjennom organisasjonen du skal besøke. Man kan ikke kjøpe flybillett til Bhutan før visum er utstedt.

Turister kan kun ankomme Bhutan med buss eller bil via de indiske grenseovergangene Phuentsholing, Samdrup Jongkhar og Gelephu eller med fly til Paro fra Thailand, Nepal eller India.

Du kan bare fly inn til Bhutan med det nasjonale flyselskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyselskapene flyr fra Calcutta og New Delhi i India, fra Bangkok i Thailand og fra Kathmandu i Nepal. Selskapene flyr flere ganger i uken fra disse destinasjonene til Paro Airport i Bhutan.

Flyturen til Bhutan byr på en fantastisk utsikt over fjellkjeden Himalaya, og innflygningen gir deg en følelse av nesten å berøre fjellet før du lander i Paro, som ligger på 2200 meters høyde.

Det bhutanske turistdepartementet har en satt minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig. Den daglige taksten ligger på200 eller 250 dollar, avhengig av sesong.


Helse

Det er foreløpig ingen obligatoriske vaksinasjoner som gjelder for reisende til Bhutan. Men vaksinering for gulfeber kreves fra reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber.

Det anbefales å ta kontakt med lege og/eller Folkehelseinstituttet for å få oversikt over hvilke vaksiner som anbefales for din reiseplan.


Praktisk informasjon

Bhutan er geografisk på størrelse med Sveits, med omtrent 763 000 innbyggere. Landet grenser til India og Kina. Det er et konstitusjonelt monarki som gjennomførte sitt første demokratiske valg i 2008. Bhutan vedtok sin første grunnlov i juli 2008. Kongen fremstår som sentral i samfunnsutviklingen. Andre parlamentsvalg fant sted i juli 2013. Valget ga seier til det tidligere opposisjonspartiet People’s Democratic Party (PDP), som vant 32 av de 47 setene i underhuset i Parlamentet. Tidligere opposisjonsleder Tshering Tobgay er nå statsminister i Bhutan.

Største byer: Thimphu (hovedstad), Punakha, Tsirang og Paro hvor man finner Bhutans internasjonale flyplass.
Språk: Dzongkha har status som riksspråk. Nepali snakkes i grenseområdene ved Nepal
Landareal: 47 000 km2
Befolkningsvekst: 1,13 prosent
Tidsforskjell til Norge: 5 timer (vintertid), 4 timer (sommertid)
Internasjonal telefonkode: + 975
Wifi er tilgjengelig på de fleste hotellene

Bhutans valuta kalles Ngultrum og har i utgangspunktet den samme verdien som indisk rupi (100 Ngultrum = ca 12,10 NOK per mai 2018). Denne valutaen kan ikke veksles fra Norge. Indisk rupi godtas også som betalingsmiddel i Bhutan. Det er mulig å bruke kredittkort på flere av hotellene og på noen butikker. Mange offentlige kontorer aksepterer kun kontant betaling. Kun et fåtall av hovedstadens minibanker aksepterer internasjonale kort. Det anbefales og medbringe indiske rupi, amerikanske dollar, britiske pund eller euro i form av kontanter eller reisesjekker.

Informasjon om Bhutan finner du her: http://www.tourism.gov.bt/

Til toppen