Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Marshalløyene - reiseinformasjon

Ansvarlig stasjon for landet er ambassaden i Tokyo

De fleste reiser til Marshalløyene gjennomføres uten spesielle problemer. Det er ingen norsk utenriksstasjon på Marshalløyene.

Snarveier:

Utbrudd av zikafeber.

Sikkerhet

De fleste reiser til Marshalløyene gjennomføres uten spesielle problemer. Det er ingen norsk utenriksstasjon på Marshalløyene.

Risikoen for terrorhendelser på Marshalløyene ansees som lav. Det er lav kriminalitet på Marshalløyene. Det anbefales å ta normale forbehold.

Homofili er ulovlig.

Kjøring i alkoholpåvirket tilstand forekommer, særlig i helgene, og det anbefales å kjøre med aktsomhet.

Særlig aktsomhet bør også utvises i monsuntiden (oktober – november) da veier kan oversvømmes.

Marshalløyene treffes sjelden av tropiske sykloner, men grunnet øygruppens lave beliggenhet påvirkes den av kraftig nedbør, sterke vinder og flom fra stormer i regionen. Nedbørsmengden øker mellom juli og oktober.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid på Marshalløyene oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no.

Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Ved krise eller nødsituasjon kan man kontakte Utenriksdepartementets døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00blobid0.png eller på e-post [email protected]

Lokale nødnumre: Brann 911/1911, politi 911/1911, ambulanse: 911/1911/625 4142


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere trenger visum for innreise til Marshalløyene. Se her for oppdaterte visumkrav.

Pass må være gyldig i minst seks måneder etter utreise. Man må ha bevis på gyldig utreisebillett og kunne vise at man kan betale for oppholdet.

Marshalløyene krever en utreiseskatt som betales på flyplassen. Barn under tolv år og voksne over 60 år er unntatt fra denne skatten.

Kun pass godkjennes som identifikasjonsdokument.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokumentene er gyldige. Det anbefales å undersøke på forhånd om det er tillatt å besøke øyer og strender.


Helse

Majuro har en privat helseklinikk og et offentlig sykehus. Ebeye har et offentlig sykehus.

Det amerikanske Center for Disease Control and Prevention anbefaler vaksine mot hepatitt A og tyfus før innreise til Marshalløyene. Se her for mer informasjon. 


Praktisk informasjon

Marshallesisk og engelsk er de offisielle språkene på Marshalløyene. Større hoteller og forretninger godtar Visa, MasterCard og American Express, men det er anbefalt å ha kontanter da dette er foretrukket av de fleste. Reisesjekker i amerikanske dollar kan også brukes.  

Marshalløyene ligger ti timer foran Norge.

Retningsnummeret for samtaler fra Norge til Marshalløyene er +692. Det er internettkafeer på Majuro og de fleste hoteller tilbyr wifi-tilgang.  

Normal kontortid er mandag til fredag 08:00 – 16:45. Banker har åpent fra 09:00 – 18:00 mandag til fredag, og 13:00 – 16:00 lørdag.

Tipsing er ikke forventet.

Alt land på Marshalløyene eies av noen, så det kan være påkrevd med tillatelse for ferdsel og bruk av øyer, strender og lignende.

110/120 volt er standard for elektriske uttak.

Gjennomsnittstemperaturen på Marshalløyene er 27 grader. Monsuntidene er fra november til april.

Offentlige helligdager: 1. januar – 1. nyttårsdag,  1. mars – minnedag og minnedag for atomofre, langfredag,  1. mai – arbeidernes dag, første fredag i september – rijerbal (arbeidernes dag), siste fredag i september – manit (tradisjonenes dag), første fredag i desember - gospeldag, 25. desember – jul

Til toppen