Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nauru - reiseinformasjon

Ansvarlig stasjon for landet er ambassaden i Canberra

De fleste reiser til Nauru gjennomføres uten spesielle problemer. Det er ingen norsk utenriksstasjon på Nauru. Risikoen for terrorhendelser på Nauru ansees som lav.

Snarveier:

Sikkerhet

De fleste reiser til Nauru gjennomføres uten spesielle problemer. Det er ingen norsk utenriksstasjon på Nauru. Risikoen for terrorhendelser på Nauru ansees som lav.

Det er lav kriminalitet på Nauru. Det anbefales å ta normale forbehold. Homofili er ulovlig.

Det er venstrekjøring i Nauru. Vær oppmerksom på mennesker og dyr ved ferdsel på kveldstid på uopplyste veier.

Regntiden er normalt fra november til april. Tyfoner er ikke vanlig. Nauru er i fare for å synke skulle havnivået stige ytterligere.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid på Nauru oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no.

Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring. Ved krise eller nødsituasjon kan man kontakte Utenriksdepartementets døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller på e-post UDops@mfa.no

Lokale nødnumre: Brann 112, politi 110


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere trenger visum for innreise til Nauru. Pass må være gyldig i minst tre måneder etter utreise. Turistvisum er gyldig inntil 30 dager.

Ved ankomst må alle reisende kunne vise gyldig utreisebillett. Det stilles også krav til bevis på at man kan betale for oppholdet og bekreftet hotellreservasjon.

Hvis Nauru er et transitstopp, kreves det ikke visum såfremt avreise skjer innen tre dager etter ankomst til Nauru og man kan vise billett for videre reise.

For mer informasjon om visum og visumsøknad, kontakt den nauriske FN-delegasjonen i New York:
Republic of Nauru Permanent Mission to the UN
nauru@onecommonwealth.org
nauru@un.int
+1 212-937-0074

Kun pass godkjennes som identifikasjonsdokument.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokumentene er gyldige. Det anbefales å undersøke på forhånd om det er tillatt å besøke øyer og strender.

Utenlandsk valuta som føres inn i landet må tollklareres, men det er ingen øvre grense på hvor mye som kan tas inn. Opptil 2500 australske dollar kan tas med ut av Nauru.


Helse

Helsetilbudet på Nauru er begrenset. Kun relativt enkle helseproblemer kan tas hånd om på øya, og da ikke på nivå med hva man er vant med fra Norge. Tidvis kan det være liten tilgang på medisiner på Nauru. Vær forberedt på at leger og sykehus kan kreve kontant betaling som må betales umiddelbart. Ett trykkammer er tilgjengelig på Nauru.

Det er ikke fare for gulfeber på Nauru, men det kreves bevis på gulfebervaksine hvis man kommer fra et land med risiko for gulfeber. Norge er ikke et slikt land. Se denne listen for land med forekomst av gulfeber.

Det amerikanske Center for Disease Control and Prevention anbefaler vaksine mot hepatitt A og tyfus før innreise til Nauru. Se her for mer informasjon. 


Praktisk informasjon

Engelsk og nauru er de offisielle språkene på Nauru. Australske dollar er den offisielle valutaen og kun kontanter kan brukes. Ingen kredittkort av noe slag godtas.

Nauru ligger ti timer foran Norge.

Retningsnummeret for samtaler fra Norge til Nauru er +674. Internettdomenet er .nr. Internett og mobilnett er tilgjengelig.

240 volt er standard for elektriske uttak.

Gjennomsnittstemperaturen på Nauru er 27.5 grader.

Det er forventet at man dekker seg til ved bading/soling. En shorts eller en sarong bør brukes over badedrakt.

Tipsing er ikke forventet.

Offentlige helligdager: 1. januar – 1. nyttårsdag,  31. januar – uavhengighetsdag, langfredag,  2. påskedag,  17. mai – grunnlovsdag,  25. september – nasjonal ungdomsdag ,  26. oktober – Angam,  25. desember – jul,  26. desember - jul.

Til toppen