Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Oman - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Saudi-Arabia

Sikkerheten i Oman er generelt god, og det er lite kriminalitet i landet. Ambassaden vil anbefale å utvise stor aktsomhet når man ferdes i trafikken. Det er et økende antall turister som reiser til Oman.

Snarveier:

Sikkerhet

Sikkerheten i Oman er generelt sett god og det er lite kriminalitet i landet. Den politiske situasjonen i landet er stort sett rolig, og slik forholdene er i dag er det ikke forbundet noen fare ved å oppholde seg i Oman. Det er et voksende antall turister fra hele verden som reiser til landet.

Trafikken i Oman kan være risikofylt og det anbefales å utvise aktsomhet dersom man ferdes på omanske veier, ikke minst fordi det som turist er vanlig å reise opp i fjellene. Veiforholdene i byene og mellom de store byene er god. Veiforholdene i mindre urbane områder er varierende.

Ambassaden anbefaler alle om å registrere sin reise via reiseregistrering.no.

Det er liten risiko for naturkatastrofer i Oman. Kraftige sandstormer kan forekomme i innlandet på vår- og sommerstid. I det sørlige Oman kan regntiden føre til oversvømmelser. Tropiske sykloner er imidlertid  sjeldne. Følg alltid råd fra lokale myndigheter når kraftig uvær meldes. 


Innreise

Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere må ha visum til Oman, og det finnes ulike typer:

Én innreise, 10 sammenhengende dager. Pris: ca. 20 Omani Rial (OMR)
Én innreise, 30 sammenhengende dager. Pris: ca. 40 OMR
Flere innreiser, totalt 30 dager i løpet av ett år. Pris: ca. 70 OMR

Landet har innført en e-visumportal for visumsøknader og betaling. Prosessen er relativt enkel, med kort behandlingstid. Søknaden må sendes inn senest en uke før innreise. I en overgangsperiode (2018/2019) har det imidlertid vært mulig å få et ti dagers turistvisum ved ankomst. Noen visumsøkere har erfart tekniske problemer med visumportalen og måttet skaffe seg visum ved ankomst. Det er uklart hvor lang denne overgangsperioden vil vare. Myndighetene anmoder alle om å søke og ordne visum på forhånd.

Vær oppmerksom på at det er regler for hvor lenge et visum er gyldig etter at det er utstedt, se e-visumportalen for mer informasjon. Utløpsdatoen for visumet står oppført i selve visumdokumentet.

Omans ambassade i Berlin som har ansvaret for forbindelsene til Norge, kan også gi nærmere opplysninger ved spørsmål om visum.

Omans ambassade i Berlin, Tyskland
Adresse: Clayallee 82, 14195 Berlin, Germany
Telefon: (+49) 30 810 05 10
Faks: (+49) 30 810 051 99
E-post: [email protected]
Nettside: http://www.embassypages.com/missions/embassy11659/
Kontortid: Man-fre: 10.00-15.00
Stasjonssjef: Mr Khalid Sulaiman 'Abdul Rahman Ba Omar, ambassadør


Helse

Helsevesenet i Oman er moderne, og myndighetene vektlegger hygienefremmende tiltak. Vi anbefaler likevel reisende å kontakte Folkehelseinstituttet for oppdatert informasjon.

Vær forberedt på varmt klima, særlig de seks sommermånedene, da temperaturen i Muscat-området og innlandet kan nå 40-50 grader.

Ambassaden anbefaler alle reisende til Oman om å kjøpe reiseforsikring med hjemreise ved alvorlig sykdom.


Praktisk informasjon

Oman er et arabisk land på den arabiske halvøy, med like nære bånd til Det indiske hav som Gulfen. Det store flertallet av innbyggerne er muslimer. Den omanske varianten av islam, ibadi, er preget av en stor grad av toleranse.

Det er ingen obligatorisk kleskode i Oman. Ambassaden anbefaler likevel besøkende å ta hensyn til lokale tradisjoner med en moderat klesstil som dekker skuldre og knær. Ved besøk i moskeer må kvinner ha abaya og hodesjal på.

Under fastemåneden ramadan bør man ikke spise eller drikke på offentlig sted mellom soloppgang og solnedgang. På hoteller og mer internasjonale restauranter vil det imidlertid være (diskret) service også på dagtid.

I området rundt Muscat snakker de fleste engelsk, men det kan være vanskeligere å gjøre seg forstått i distriktene.

Det er strenge straffer for besittelse og bruk av narkotiske stoffer. Alvorlige brudd på narkotikalovgivningen kan føre til dødsstraff.

Homofili er forbudt i Oman, men forbudet blir ikke aktivt fulgt opp.

Strømstyrken i Oman er 220 volt. Strømuttakene er av britisk type med tre hull, men på hotellene er det ofte uttak også av norsk type. Det er stort sett full mobildekning.

Minibanker som f.eks. tar Visa-kort er utbredt. De aller fleste restauranter, hoteller og butikker aksepterer betaling med kort.

Åpningstider: Helgen i Oman er fredag og lørdag. Banker er vanligvis åpne fra 8 til 12 og fra 14:30 til 18, søndag til torsdag, men med lokale forskjeller. På den internasjonale flyplassen i Muscat er det banktjenester hele døgnet, på flyplassen i Salalah er det åpent ved ankomster og avganger. Vanlige butikker åpner 8 eller 9 om morgenen, med lunsjpause fra 12 eller 13 til 16, og holder åpent til ca. 21 om kvelden. De fleste har også åpent fredag 16 - 21.

Nasjonale helligdager er 23. juli ("renessanse-dagen") og 18. november (nasjonaldag og sultan Qaboos' fødselsdag). I tillegg kommer de religiøse helligdagene for Mohammeds fødselsdag og himmelfart (Isra wa Miraj), islamsk nyttår, samt Eid al-Fitr og Eid al-Adha.

Tidsforskjellen er +3 timer ved vintertid og +2 timer ved sommertid i forhold til Norge.

Norsk ambassade og konsulat
Royal Norwegian Embassy
P.O.Box 94380
Riyadh 11693
Saudi-Arabia
Tlf: (+966 11) 488 1904
Faks: (+966 11) 488 0854 og (+966 1) 483 3168
E-post: [email protected] 
Besøksadresse: Diplomatic Quarter (ved Roundabout #4), Riyadh, Saudi-Arabia.

Åpningstider søndag til torsdag: 08.30-16.00 lokal tid. Stengt fredag og lørdag.

Honorary Consul General
Mr. Anwar Ali Sultan
Royal Norwegian Consulate General
P.O. Box 89 Ruwi-Muscat, 
Post code 112,
Sultanate of Oman
Tlf: (+968) 245 26233 
Faks: (+968) 245 26050
E-post: [email protected]
Besøksadresse: Bait Towell, Building no. 81 Exhibition Road, Al Athaiba, Muscat, Oman.

Åpningstider søndag til torsdag: 8-17 lokal tid. Stengt fredag og lørdag.

Til toppen