Velg land

Mauritius - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Maputo, Mosambik

Det er bekreftet tilfeller av koronaviruset på Mauritius, men mauritiske myndigheter har åpnet for innreise for fulllvaksinerte turister. For mer informasjon om koronavirus og innresie, se under punktet Helse.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser og krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere trenger ikke visum for innreise til Mauritius. Ved ankomst vil man få et stempel i passet som tillater opphold i inntil 90 dager. For å få dette kreves pass som er gyldig etter avreisedato fra Mauritius, returbillett samt nok penger til å forsørge deg selv (nok å vise gyldig kredittkort/bankkort) og bekreftet bestilling for overnatting. Den som mangler en av delene vil bli avvist. Dersom du skal studere eller arbeide i Mauritius, må du sørge for å anskaffe arbeids-/oppholdstillatelse på forhånd. For siste oppdaterte informasjon om innreisebestemmelser til Mauritius, oppfordres reisende til å undersøke med Mauritius' nærmeste ambassade. Nødpass aksepteres ved reiser til og fra Mauritius, men det er viktig å sjekke at man ikke reiser via et annet land som ikke aksepterer disse.

Se avsnittet for «Helse» for innreise- og utreiseregler knyttet til covid19-pandemien.

De fleste reiser til Mauritius gjennomføres uten spesielle problemer.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Riche Terre. Ansvarlig norsk ambassade for Mauritius er ambassaden i Maputo, Mosambik.  Risiko for terrorhendelser i Mauritius anses som lav. 

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Mauritius oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Koronavirus (covid-19): Norske reisende til Mauritius bør holde seg oppdaterte om hvordan smittesituasjonen utvikler seg. Følg med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg. Da endringer kan komme fort, anbefales de reisende å holde seg oppdatert på Mauritius offisielle reisesider Mauritius Now - Enjoy a holiday in Mauritius!

Innreise: Fra 12. mars 2022 fjernet Mauritius kravet om PCR-test før innreise. Alle reisende må fylle ut All In One Travel Form og det anbefales at dette gjøres før du reiser. Skjemaet finner du her: Mauritius travel restrictions Covid │ Holidays to Mauritius │ Mauritius Now

Uvaksinerte reisende får komme inn i landet, men må i karantene i sju dager ved ankomst på det stedet den reisende selv foretrekker.

  • Du må ta en PCR-test på ankomstdagen. Etter det er det ingen krav om flere tester.
  • Du finner flere og til enhver tid oppdaterte detaljer her Mauritius Now - Enjoy a holiday in Mauritius this summer. Vær oppmerksom på at du kan bli bedt om å fremvise dokumentasjon på gyldig reiseforsikring ved ankomst. Det er obligatorisk at reiseforsikringen dekker koronarelatert sykdom og må fremkomme i dokumentasjonen.

Reisende oppfordres også til å kontakte sitt flyselskapet for eventuelle andre krav de måtte ha til dokumentasjon.

Utreise: Den reisende må selv undersøke krav ifbm. ankomst i destinasjonslandet og kontakte sitt flyselskap for oppdatert informasjon.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Den generelle helsesituasjonen i Mauritius er god, og det finnes helsetilbud med god standard i landet.

Det er gode, private leger og sykehus i Mauritius, og de fleste større hoteller vil ha en lege tilgjengelig.

chikungunya-viruset, som spres av mygg, er i hovedsak et problem i den varme årstiden, oktober–mai. Forholdsregler bør tas hele året for ikke å bli smittet. Myggen er aktiv både natt og dag. Les mer på Folkehelseinstituttets side om chikungunya-viruset.

Det er ikke fare for malaria i Mauritius, men ved ankomst fra et infisert område kan man bli pålagt å avgi blodprøve. Alle tilreisende fra områder med gulfeber, trenger vaksinasjonskort for gulfeber. Hepatitt A-vaksine anbefales for reisende til Mauritius.

For mer informasjon om anbefalte vaksiner og annen helseinformasjon, se Folkehelseinstituttets hjemmesider.

Kriminaliteten i Mauritius er lav, men tyveri, overfall og voldtekt forekommer. På oppfordring fra politiet kan man bli pålagt å vise legitimasjon. Man oppfordres derfor til å bære kopi av pass og oppbevare originalen på et trygt sted. Det er viktig å ta forholdsregler som å bruke safe for oppbevaring av pass, reisedokumenter, verdisaker og penger og oppbevare kopier separat fra originalene. Være årvåken og ta godt vare på veske, kamera etc. på populære turiststeder som Port Louis, Grand Baie og Flic en Flac. Unngå å gå alene etter mørkets frambrudd på øde steder og steder uten belysning (strender, bakgater og lignende).

I en nødsituasjon kontakt Police de Tourisme på telefonnummer: 210 3894 i arbeidstiden. Etter 16:30 benyttes tlf: 213 7979. Narkotikakriminalitet straffes hardt i Mauritius. Smugling kan gi opp til livstid i fengsel. Det er også ulovlig å importere og bestille sigarettpapir.

Syklonsesongen er mellom november og mai. De fleste turisthoteller vil ha veletablerte sikkerhetsrutiner dersom sykloner inntreffer. Reisende oppfordres også til å følge med på gjeldende værmeldinger.

Det er venstrekjøring i Mauritius. Internasjonalt førerkort er ikke obligatorisk i Mauritius og utenlandske førerkort aksepteres så fremt de er utstedt av relevante myndigheter. Mindre ulykker skjer ofte. Vær også forsiktig ved kjøring i mørket – fotgjengere og motorsyklister uten lys utgjør en trafikkfare.

Homofili er ikke forbudt ved lov. Allikevel har Mauritius spesifikk lovgivning som forbyr analsex generelt, både for homofile og heterofile og dette kan medføre fengselsstraffer opptil 5 år. Denne loven blir sjeldent håndhevet.

Til tross for dette anses Mauritius trygt for LHBT+-personer å besøke, men det er viktig å merke seg at Mauritius er et relativt konservativt land og offentlig hengivenhet anses generelt som upassende.

Lokale nødnumre: Ambulanse 114, politi 999. I krise og nødsituasjon kan publikum kontakte ambassaden i Maputo på emb.maputo@mfa.no eller +258 21 48 01 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter. Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Ansvarlig ambassades hjemmeside

 

Mauritius. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Mauritius.