Aktuelle saker om krisen i Ukraina

Her er en oversikt over aktuelle saker om Ukraina og Russland etter den økte spenningen mellom de landene og  det russiske angrepet på Ukraina 24. februar 2022.

Viser 1-10 av 1428 treff.

 • Statsministerens tale under minnearrangement ved Regjeringskvartalet 22. juli

  22.07.2024 Tale/innlegg Statsministerens kontor

  - Her, på åstedet for terrorangrepet mot det norske demokratiet, mot vårt fellesskap og vårt meningsmangfold, vil jeg slå fast dette: I møte med krefter som vil ødelegge og splitte, skal vi ikke ha berøringsangst, sa statsministeren under talen.

  Av: Statsminister Jonas Gahr Støre

 • Europeiske ledere med sterk støtte til Ukraina

  19.07.2024 Nyhet Statsministerens kontor

  Statsminister Jonas Gahr Støre deltok torsdag på det fjerde møtet i det europeiske politiske fellesskapet (EPC). Toppmøtet samler regjeringssjefer fra hele Europa og bekreftet en fortsatt bred støtte til Ukrainas forsvarskamp.

 • Beklagelig at Litauen i dag har besluttet å trekke seg fra klasevåpenkonvensjonen

  18.07.2024 Pressemelding Utenriksdepartementet

  - Det er beklagelig at Litauen i dag har besluttet å trekke seg fra klasevåpenkonvensjonen. Selv om sikkerhetssituasjonen i Europa er endret som følge av Russlands angrepskrig i Ukraina, er det avgjørende at stater opprettholder sine forpliktelser om å forby bruk, lagring og transport av denne type våpen, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

 • Veileder om sanksjoner som svar på Russlands militære aggresjon mot Ukraina

  18.07.2024 Artikkel Utenriksdepartementet

  Som en reaksjon på Russlands folkerettsstridige angrep på Ukraina, har EU innført omfattende sanksjoner som Norge har sluttet opp om.

 • Nato vedtok omfattende støtte til Ukraina

  11.07.2024 Pressemelding Statsministerens kontor, Forsvarsdepartementet, Utenriksdepartementet

  Nato-landene er enige om en solid styrking av den militære støtten til Ukraina. 40 milliarder euro i støtte neste år, en større rolle for Nato i koordinering av trening og våpenstøtte og en ny spesialrepresentant for Nato i Kyiv er blant tiltakene allierte er enige om på toppmøtet i Washington.

 • Norge bidrar til kjøp av artilleriammunisjon til Ukraina

  11.07.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

  International Fund for Ukraine (IFU) har inngått en avtale om kjøp av artilleriammunisjon til Ukraina for inntil 300 millioner britiske pund. Norge har bidratt med 1,8 milliarder kroner til IFU siden 2022.

 • Regjeringen gir 1 milliard til luftvern i Ukraina

  11.07.2024 Pressemelding Statsministerens kontor, Forsvarsdepartementet, Utenriksdepartementet

  Norge gir ytterligere 1 milliard kroner til luftvern i Ukraina. - Ukrainerne trenger mer luftvern for å beskytte befolkingen mot russiske bomber og missiler, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

 • Norge vil donere F-16 til Ukraina i løpet av året

  10.07.2024 Pressemelding Statsministerens kontor, Forsvarsdepartementet, Utenriksdepartementet

  - Ukrainas evne til å forsvare seg mot angrep fra luften, er helt avgjørende i deres forsvarskamp mot Russland. Norge har nå bestemt at vi vil donere seks F-16 jagerfly til Ukraina. Vi tar sikte på å begynne donasjonene i løpet av 2024, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Norge bidrar sammen med flere andre land til at Ukraina får F-16 jagerfly, som vil være viktige for å forsvare landet mot angrepene fra russiske styrker.

 • Kvinnefokus på Nato-toppmøtet i Washington

  09.07.2024 Nyhet Utenriksdepartementet

  Under Nato-toppmøtet i Washington lanseres Natos nye strategi for Kvinner, fred og sikkerhet. Utenriksminister Espen Barth Eide deltar på et arrangement der kvinners deltakelse i freds- og sikkerhetsarbeid er tema.

 • Milliardavtale vil mangedoble produksjonen av norske artillerigranater

  09.07.2024 Pressemelding Statsministerens kontor, Forsvarsdepartementet

  Forsvarsmateriell har på oppdrag fra regjeringen inngått en avtale med Nammo som vil muliggjøre en markant økning i produksjonen av artilleriammunisjon og missiler. Avtalens verdi er i overkant av én milliard kroner, og Nammo har forpliktet seg til å opprettholde produksjonskapasiteten i minst 15 år.

 • Side 1 av 143
 • Side 1 av 143