Aktuelle saker om krisen i Ukraina

Her er en oversikt over aktuelle saker om Ukraina og Russland etter den økte spenningen mellom de landene og  det russiske angrepet på Ukraina 24. februar 2022.

Viser 1-10 av 1246 treff.

 • Presseinvitasjon: Norsk og dansk forsvarsminister besøker Ørland flystasjon fredag 23. februar

  21.02.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

  Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og Troels Lund Poulsen (fra Danmark) vil besøke Ørland flystasjon fredag 23. februar. Det blir et eget pressemøte med demonstrasjon av NASAMS luftvern.

 • Presseinvitasjon: Dialogmøte om utviklingen av forsvarindustrien fremover

  19.02.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

  Presseinvitasjon: FD har i samråd med FSI invitert et representativt antall bedrifter til dette møtet. Det er forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) som inviterer aktører fra forsvarsindustrien til dialog om hvordan norsk forsvarsindustri kan

 • Statsministerens program veke 8

  17.02.2024 Pressemelding Statsministerens kontor

  Statsministeren og statsrådane har normalt desse faste postane i vekeprogrammet: Regjeringskonferanse torsdag kl. 12.30 og statsråd på Slottet fredag kl. 11.00. Det er også jamlege møte i Regjeringa sitt sikkerheitsutval (RSU).

 • Donerer medisinsk utstyr fra forsvarssektoren til Ukraina

  17.02.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

  Norge sender medisinsk utstyr og annet materiell som ikke lenger er i bruk i Forsvaret til Ukraina. En stor mengde personlig bekledning som eksempelvis soveposer, kokekar og feltstøvler har blitt donert det siste halvåret. Nylig ble også flere tusen medisinske instrumenter gitt til det ukrainske forsvaret, som har et stort behov for etterforsyning av slikt materiell.

 • Fordrevne fra Ukraina får forlenget oppholdstillatelsen i Norge med ytterligere ett år

  16.02.2024 Pressemelding Justis- og beredskapsdepartementet

  Justis- og beredskapsdepartementet har i dag gjort en endring i utlendingsforskriften som innebærer at ukrainere som har hatt midlertidig kollektiv beskyttelse i to år, kan få fortsatt opphold i ytterligere ett år. Det er et vilkår for forlengelse at man fortsatt fyller vilkårene for førstegangstillatelse.

 • Presseinformasjon: Utdrag frå Utanriksdepartementet sitt program veke 8

  16.02.2024 Pressemelding Utenriksdepartementet

  Her følgjer eit utdrag frå programmet til politisk leiing i Utanriksdepartementet i veke 8, 2024.

 • Behov for å styrke alliert sikkerhet og fortsatt støtte til Ukraina

  15.02.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

  - Bakteppet for dagens NATO-møte er dystert. Vi er snart to år inn i Russlands angrepskrig mot Ukraina. Det er et før og etter 24. februar 2022. Dette er ikke en pause, en parentes i historien, men et tydelig brudd. Vi må skjønne at de sikkerhetspolitiske utfordringene ikke går over med en slutt på krigen i Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

 • Norge deltar i NATO-initiativ for økt produksjonskapasitet

  15.02.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

  - Krigen i Ukraina har skapt en ny situasjon der er behov for store mengder ammunisjon og militært materiell. Norge og våre allierte må øke produksjonskapasiteten betydelig for å møte situasjonen, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

 • Ukraina og Midtøsten vil prege diskusjonene i München

  15.02.2024 Nyhet Statsministerens kontor, Forsvarsdepartementet, Utenriksdepartementet

  De pågående konfliktene i Ukraina og mellom Israel og Hamas vil prege årets sikkerhetskonferanse i München (MSC). - Fortsatt støtte både for Ukraina og for palestinere på flukt, er Norges viktigste budskap, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

 • Noreg skal trena ukrainske marinesoldatar

  15.02.2024 Nyheit Forsvarsdepartementet

  Norske soldatar startar denne våren opptrening av ukrainske marinesoldatar innan småbåtoperasjonar.  Treninga er eit første steg i det maritime koalisjonsarbeidet som Noreg leier saman med Storbritannia.

 • Side 1 av 125
 • Side 1 av 125