Aktuelle saker om krisen i Ukraina

Her er en oversikt over aktuelle saker om Ukraina og Russland etter den økte spenningen mellom de landene og  det russiske angrepet på Ukraina 24. februar 2022.

Viser 1-10 av 434 treff.

 • Statsministerens innlegg på pressekonferanse om Sverige og Finlands Nato-søknader

  16.05.2022 Tale/innlegg Statsministerens kontor

  Velkommen alle sammen. Dette er en historisk dag for Sverige og Finland, men også for Norden og Norge. Det er nå klart at både Sverige og Finland har tatt beslutningen om å søke medlemskap i Nato.

  Av: Statsminister Jonas Gahr Støre

 • Eksport av varer, teknologi og tjenester til Russland

  16.05.2022 Artikkel Utenriksdepartementet

  På bakgrunn av Russlands angrep på Ukraina, har EU vedtatt omfattende sanksjoner mot Russland. Norge har sluttet seg til disse.

 • Felles nordisk støtte til Finland og Sverige

  16.05.2022 Pressemelding Statsministerens kontor

  - Finland og Sveriges sikkerhet er viktig for vår sikkerhet. Sammen med Danmark og Island, er Norge klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis våre nordiske naboer blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

 • Nett-tv

  Pressekonferanse om Sverige og Finlands Nato-søknader

  16.05.2022 Pressemelding Statsministerens kontor

  Statsminister Jonas Gahr Støre inviterer til pressekonferanse om Sverige og Finlands Nato-søknader mandag 16. mai kl. 15.45. Utenriksminister Anniken Huitfeldt vil også være til stede.

 • Avtale som styrker norsk matproduksjon

  16.05.2022 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Regjeringen har i dag inngått avtale med Norges Bondelag og Norsk- Bonde og Småbrukarlag i årets jordbruksforhandlinger. Partene er enige om tiltak som gir en samlet økning i inntektsmulighetene for 2022 og 2023 på 10,9 milliarder kroner. Målprisene blir økt med nær 1,5 milliarder kroner, hvorav 1,2 milliarder får effekt i 2022. Samtlige produksjoner får med denne avtalen betydelig økte inntektsmuligheter og tetting av inntektsgapet starter allerede i 2022.

 • Sanksjoner

  16.05.2022 Artikkel Utenriksdepartementet

  Skal du eksportere varer, teknologi eller tjenester til et land underlagt sanksjoner eller restriktive tiltak? Les her for mer informasjon om hvilke bestemmelser og begrensinger som gjelder det landet du skal eksportere til.

 • Solidaritet i praksis

  16.05.2022 Tale/innlegg Nærings- og fiskeridepartementet

  I forrige uke var jeg i Kirkenes for å markere 8. mai. Det ble en spesiell og minnerik dag, hvor vi hedret innsatsen til de som deltok i motstandskampen under krigen. 8. mai er både en sterk påminnelse om at sivilbefolkningen rammes hardt og brutalt

  Av: Fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran Kronikk i Rana Blad, 15. mai 2022

 • Den venezuelanske forhandlingsprosessen

  16.05.2022 Artikkel Utenriksdepartementet

  Regjeringen og opposisjonen i Venezuela innledet i 2021 forhandlinger om en helhetlig løsning på krisen i landet.

 • Presseinformasjon: Konflikt og matsikkerhet topper verdens agenda

  16.05.2022 Pressemelding Utenriksdepartementet

  Akutt matmangel i verden og sammenhengen mellom konflikt og matsikkerhet står på dagsordenen, også i FNs sikkerhetsråd, når utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim reiser til New York 18.-19. mai.

 • Norsk støtte til Ukraina og nabolandene

  13.05.2022 Artikkel Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet

  Under følger en oversikt over Norges støtte til Ukraina og nabolandene som følge av krigen i Ukraina. Oversikten vil bli oppdatert fortløpende.