Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Finland - reiseinformasjon

Norske borgere og andre som har rett til retur til Norge kan reise i transitt via Finland. For mer informasjon om koronavirus og reiserestriksjoner se under punktene Innreise og Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 3. APRIL - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Snarveier:

Sikkerhet

De fleste reiser i Finland går trygt og uten spesielle problemer. Imidlertid kan man også i Finland bli utsatt for vold og kriminalitet. Som turist er man spesielt utsatt for lommetyverier. Det er viktig å være oppmerksom på hvor man oppbevarer verdisaker som penger, ID-dokumenter, mobiltelefon osv.

Det er risiko for å bli rammet av terrorangrep de fleste steder i verden. Reisende bør være på vakt, og ta fornuftige forholdsregler. Finske myndigheter vurderer for tiden risikoen for terrorhandlinger som lav.

Kriminaliteten er på samme nivå som i Norge.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Finland oppfordres til å registrere ser på http://www.reiseregistrering.no/

Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring

I krise og nødsituasjon kontakt
Kgl. norsk ambassade, Helsingfors
Kontoradresse:
Rehbindervägen 17
00150 Helsingfors

Postadresse:
PB 116
FI-00151 Helsingfors

Telefon: +358 (0)9 686 0180
Faks: +358 (0)9 6860 1811
E-post: [email protected]

Åpningstider: man-fre 08:30-15:30 (15.5.-14.9.). man-fre 08:30-16:00 (15.9.-14.5.)

Åpningstider for konsulatseksjonen - drop-in uten timeavtale: man-fre 10:00-12:00. For timebestilling, kontakt oss på: +358 (0)9 686 0180

Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på +47 23 95 00 00 eller pr e-post på [email protected]


Innreise

Covid-19: Norske borgere og andre som har rett til retur til Norge kan reise i transitt via Finland. Den reisende bør holde seg oppdatert om endringer i bestemmelser ved å følge informasjon gitt av aktuelle turoperatører spesielt om avlyste flyavganger. I tillegg bør den reisende gjøre seg kjent med den finske grensevakttjenestens informasjon og lokale myndighetens reiseråd.  

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

I lys av innskjerpet grensekontroll i Europa, bør gyldig pass alltid medbringes på reiser i utlandet, også i Norden. Kun pass er gyldig som reise- og id-dokument utstedt av norske myndigheter og bekreftelse på norsk statsborgerskap. Fly- og fergeselskaper og hoteller krever ofte pass ved innsjekking.


Helse

Koronavirus (covid-19): Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg. Følg gjerne med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen. Du kan finne mer informasjon fra finske helsemyndigheter på Aktuellt om coronaviruset covid-19.

Utenriksdepartementet oppretter ikke reiseråd på grunn av smittefare. Det er Folkehelseinstituttet som gir helseråd. Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider.

***

Helseforhold og mathygiene er som i de øvrige nordiske land.  Akutte sykdomstilfeller blir behandlet på offentlige sykehus til samme kostnader som for landets egne innbyggere.


Praktisk

Myntenheten er euro.  Alle vanlige internasjonale kredittkort kan benyttes. 

Normale åpningstider for butikker er: 0900-2100 (mandag fredag), 0900-1800 (lørdag), 1200-1800 (søndag). Bank/offentlige kontorer: 0900-1600 (lørdag stengt). Posten er stengt lørdag

Nasjonale helligdager er 1. januar, 6. januar, påske (langfredag, 1. og 2. påskedag, 1. mai, Kristi Himmelfartsdag, St. Hansdag (alltid lagt til nærmeste lørdag), 6. desember (nasjonaldag), Allehelgensdag, 25.-26.desember

Tidssone for Finland er UTC + 2 (= norsk tid + en time). Finland har sommer- og vintertid på lik linje med Norge.
Nødtelefoner ambulanse/brann/politiet: 112
Strømnettet i Finland er på 220 volt
Telefon- og GSM-dekningen er nærmest total.

Til toppen