Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Gambia - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Ghana

Sikkerhetssituasjonen i landet har stabilisert seg etter at tidligere president Jammeh ble avsatt i 2017.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 29. MAI - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til og med 20. august.

Fra 15. juni er Danmark unntatt det globale reiserådet. Les mer om vilkår for innreise.

Snarveier:

Sikkerhet

Den politiske situasjonen er i stor grad normalisert etter valget i 2016/17. Kriminaliteten er relativt lav sammenligne med mange andre land i regionen, men vinningskriminalitet og tyveri er et økende problem. Gambia mottar en del turister fra Norge, og de fleste reiser gjennomføres uten problemer. Trafikkulykker og et begrenset helsetilbud utgjør den største sikkerhetsrisikoen. Gambia er i hovedsak et muslimsk land, og reisende bør vise respekt for lokal skikk og bruk, og for eksempel påkledning på offentlige steder. Praktisering av homoseksualitet er forbudt.

Flom og oversvømmelser kan forekomme i utsatte områder i regntiden, normalt juni–november.

Det forekommer utstrakt nettsvindel i Vest-Afrika, og det advares mot å ta kontakt på Internett med personer man ikke kjenner.

Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger reise til Gambia oppfordres til å registrere sin reise på www.reiseregistrering.no.


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn kan få visum ved ankomst i Gambia for opphold i inntil 90 dager. Reisende er ansvarlig for å ha gyldig pass (gyldig seks måneder utover endt reise).


Helse

Gulfebervaksine anbefales, men er ikke lenger påkrevet. Alle bør dessuten være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Man kan bli bedt om å fremvise gyldig vaksinasjonskort ved ankomst og hvis man kommer fra steder hvor gulfeber er utbredt.

Gambia er malariaområde. Forebyggende medisinering anbefales, samt bruk av myggmiddel og myggnett.


Praktisk informasjon

Offisielt navn er «Republic of the Gambia» og hovedstad er Banjul, mens største by er Serekunda. Engelsk er offisielt språk. Minibanker finnes i Banjul, rundt turiststedene og på flyplassen. Enkelte hoteller aksepterer betaling med kredittkort.

Konsulatet i Gambia er midlertidig stengt til 6. april. Konsulen kan kontaktes på + 220 7883519, i tidsrommet 10.00-14.00, mandag til fredag.

Til toppen