Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Jemen - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Saudi-Arabia

Siden 2015 har en saudisk-ledet militærkoalisjon kjempet mot Houthi-opprørerne som har kontroll over de befolkningstette nordlige delene av landet. I tillegg er det jevnlig uroligheter og kamphandlinger iAbyan-/ Aden-området mellom stridende parter. Forholdene for sivilbefolkningen preges av at krigsherjede Jemen er en av de største humanitære katastrofene verden står overfor (sult, sykdommer, mangel på mat, vann, medisiner, annen nødhjelp og alle andre varer) og av at statsapparatet i landet er sterkt svekket. Helse- og sikkerhetssituasjonen er svært vanskelig.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 25. JUNI - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, med unntak av land og regioner i Norden (og EØS/Schengen-området fra 15. juli). Reiserådet gjelder til og med 20. august.

UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til områder i Norden med høy smittespredning.

Fra og med 15. juli vil UD også fraråde reiser som ikke er strengt nødvendige til land i EØS/Schengen-området med høy smittespredning.

Mer informasjon om kriterier og hvilke land dette gjelder finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

 

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 18.02.2013 - FORTSATT GYLDIG

Jemen - reiseråd

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Jemen. Nordmenn som befinner seg i Jemen oppfordres til å forlate landet.

 

Øvrig informasjon

Norges reiseråd fraråder alle reiser til Jemen og oppfordrer alle norske statsborgere til å forlate landet, dersom det er mulig (logistisk). For å forsøke å hindre spredning av koronaviruset er imidlertid all transport inn og ut av landet (via fly, båt eller bil/vei) stanset, med unntak av fly med humanitær hjelp. Situasjonen i landet i juni-juli 2020 er svært uoversiktlig, og koronaviruset spres ukontrollert i flere områder av landet, i tillegg til andre livstruende sykdommer.

Dette betyr også at departementet ikke har reiseinformasjon for Jemen som for andre land. Den pågående krigen har gjort at verken ambassaden eller andre har kunnet reise jevnlig inn og framskaffe informasjon for å gi vanlige råd om helse, sikkerhet eller annet.

Kontaktinformasjon til den norske ambassaden i Riyadh (Saudi-Arabia):

Royal Norwegian Embassy in Riyadh
P.O. Box 94380
Riyadh 11693
Kingdom of Saudi Arabia
Tlf: (+966 11) 488 1904
Faks: (+966 11) 488 0854 eller (+966 11) 483 3168
E-post: [email protected]

Nettsider. Facebook. Twitter.

Besøksadresse: Diplomatic Quarter (Roundabout #4), Riyadh, Saudi Arabia.

Åpningstider søndag til torsdag, 08.30-16.00 lokal tid. Stengt fredag og lørdag.

Ved krisesituasjoner kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: [email protected].

Vær klar over at reisende til Jemen må ha skaffet seg visum før innreise ved nærmeste jemenittiske ambassade. Jemen har ikke ambassade i Norge, men Jemens ambassade i Haag i Nederland er ansvarlig for Norge. Kontaktinformasjon:

Tlf: + 31 70 365 39 36/7 (kontortid visum: 10:00-13:30)
Faks: + 31 70 356 33 12
Adresse: Scheveningseweg 68, 2517 KX Den Haag, Nederland
E-post: [email protected]
Nettsider

Folkehelseinstituttet har oppdatert informasjon for reiser i Midtøsten.

 

Til toppen