Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Jemen - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Saudi-Arabia

Siden 2015 har en saudisk-ledet militærkoalisjon kjempet mot Houthi-opprørerne som har kontroll over de befolkningstette nordlige delene av landet. I tillegg er det jevnlig uroligheter og kamphandlinger i sør ved Aden mellom stridende parter. Forholdene for sivilbefolkningen preges av at krigsherjede Jemen er en av de største humanitære katastrofene verden står overfor (sult, sykdommer, mangel på mat, vann, medisiner, annen nødhjelp og alle andre varer) og av at statsapparatet i landet er sterkt svekket. Helse- og sikkerhetssituasjonen er svært vanskelig.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 19. SEPTEMBER - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder/regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området:

I Danmark: Grønland. I Sverige: Blekinge, Gotland, Kalmar, Norrbotten, Södermanland, Värmland, Västerbotten, Västernorrland. I Finland: Alle regioner med unntak av Etelä-Savo/Södra Savolax. Island. Kypros, Latvia, Liechtenstein og Litauen. Disse landene og regionene/områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Mer informasjon om smittevernkriterier og kart finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

Dette reiserådet gjelder til og med 1. oktober. 

 

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 18.02.2013 - FORTSATT GYLDIG

Jemen - reiseråd

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Jemen. Nordmenn som befinner seg i Jemen oppfordres til å forlate landet.

 

Øvrig informasjon

Norges reiseråd fraråder alle reiser til Jemen og oppfordrer alle norske statsborgere til å forlate landet. Etter flere måneder uten vanlig flyforbindelse inn/ut av landet, har Yemen Airways pr. starten av juli 2020 gjenopptatt flyruter til Kairo og Amman. Billetter kan bestilles direkte hos flyselskapet. En nærmest ukontrollert spredning av koronaviruset, på toppen av alle andre livstruende sykdommer og humanitære utfordringer, gjør situasjonen i landet svært vanskelig og uforutsigbar og flytrafikken kan raskt bli innstilt igjen. Grenseovergangene til Saudi-Arabia og Oman er fortsatt stengt, etter det vi kjenner til.

Dette betyr også at departementet ikke har reiseinformasjon for Jemen som for andre land. Den pågående krigen har gjort at verken ambassaden eller andre har kunnet reise jevnlig inn og framskaffe informasjon for å gi vanlige råd om helse, sikkerhet eller annet.

Kontaktinformasjon til den norske ambassaden i Riyadh (Saudi-Arabia):

Royal Norwegian Embassy in Riyadh
P.O. Box 94380
Riyadh 11693
Kingdom of Saudi Arabia
Tlf: (+966 11) 488 1904
Faks: (+966 11) 488 0854 eller (+966 11) 483 3168
E-post: [email protected]

Nettsider. Facebook. Twitter.

Besøksadresse: Diplomatic Quarter (Roundabout #4), Riyadh, Saudi Arabia.

Åpningstider søndag til torsdag, 08.30-16.00 lokal tid. Stengt fredag og lørdag.

Ved krisesituasjoner kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: [email protected].

Vær klar over at reisende til Jemen må ha skaffet seg visum før innreise ved nærmeste jemenittiske ambassade. Jemen har ikke ambassade i Norge, men Jemens ambassade i Haag i Nederland er ansvarlig for Norge. Kontaktinformasjon:

Tlf: + 31 70 365 39 36/7 (kontortid visum: 10:00-13:30)
Faks: + 31 70 356 33 12
Adresse: Scheveningseweg 68, 2517 KX Den Haag, Nederland
E-post: [email protected]
Nettsider

Folkehelseinstituttet har oppdatert informasjon for reiser i Midtøsten.