Jemen - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Saudi-Arabia

Siden 2015 har en saudisk-ledet militærkoalisjon kjempet mot Houthi-opprørerne som har kontroll over de befolkningstette nordlige delene av landet. Det er jevnlig, pågående kamphandlinger ved mange frontavsnitt i Jemen, også nær Aden i sør. Forholdene for sivilbefolkningen preges av at landet representerer en av de største humanitære katastrofene verden står overfor (sult, sykdommer, mangel på mat, vann, medisiner, annen nødhjelp og alle andre varer) og av at statsapparatet i landet er sterkt svekket. Helse- og sikkerhetssituasjonen er svært vanskelig.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 3. MAI 2021 - FORTSATT GYLDIG

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder: 

I Danmark: Færøyene og Grønland.

I Finland: Sykehusdistriktene Mellersta Österbotten, Lappland, Norra Karelen og Norra Savolax.

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Kart over røde og gule land og områder samt mer informasjon om smittevernkriterier finner du på  Folkehelseinstituttets nettsider.

Reiserådet gjelder til 15. mai 2021.

 

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 18.02.2013 - FORTSATT GYLDIG

Jemen - reiseråd

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Jemen. Nordmenn som befinner seg i Jemen oppfordres til å forlate landet.

 

Øvrig informasjon

Norges reiseråd fraråder alle reiser til Jemen og oppfordrer alle norske statsborgere til å forlate landet. Det er flyforbindelser fra Aden og Seiyun bl.a. til Kairo, Kuwait City og Amman med Yemen Airways. Spredningen av koronaviruset, på toppen av alle andre livstruende sykdommer og humanitære utfordringer, gjør situasjonen i landet svært vanskelig og uforutsigbar og flytrafikken kan raskt bli innstilt igjen. Grenseovergangene til Saudi-Arabia og Oman er åpne, men krever særskilte tillatelser.

Dette betyr også at departementet ikke har reiseinformasjon for Jemen som for andre land. Den pågående krigen har gjort at verken ambassaden eller andre har kunnet reise jevnlig inn og framskaffe informasjon for å gi vanlige råd om helse, sikkerhet eller annet.

Kontaktinformasjon til den norske ambassaden i Riyadh (Saudi-Arabia):

Royal Norwegian Embassy in Riyadh
P.O. Box 94380
Riyadh 11693
Kingdom of Saudi Arabia
Tlf: (+966 11) 488 1904
Faks: (+966 11) 488 0854 eller (+966 11) 483 3168
E-post: emb.riyadh@mfa.no

Nettsider. Facebook. Twitter.

Besøksadresse: Diplomatic Quarter (Roundabout #4), Riyadh, Saudi Arabia.

Åpningstider søndag til torsdag, 08.30-16.00 lokal tid. Stengt fredag og lørdag.

Ved krisesituasjoner kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no.

Vær klar over at reisende til Jemen må ha skaffet seg visum før innreise ved nærmeste jemenittiske ambassade. Jemen har ikke ambassade i Norge, men Jemens ambassade i Haag i Nederland er ansvarlig for Norge. Kontaktinformasjon:

Tlf: + 31 70 365 39 36/7 (kontortid visum: 10:00-13:30)
Faks: + 31 70 356 33 12
Adresse: Scheveningseweg 68, 2517 KX Den Haag, Nederland
E-post: info@yemenembassynl.org
Nettsider

Folkehelseinstituttet har oppdatert informasjon for reiser i Midtøsten.