Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Libya - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Egypt

Terrorfaren i Libya er høy og Utenriksdepartementet har gitt offisielt reiseråd for landet. Den politiske situasjonen er ustabil og sikkerhetssituasjonen er meget vanskelig. Et stort antall våpen er i omløp i Libya etter revolusjonen, og store deler av landet kontrolleres av militser, flere er Isil/Daesh-tilknyttete ekstremister. Det pågår væpnede kamper i store deler av landet.

Snarveier:

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 30.07.2014 - FORTSATT GYLDIG

Libya - reiseråd

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Libya, og norske borgere oppfordres til å forlate landet.

Sikkerhet

Terrorfaren i Libya er høy og den politiske situasjonen er ustabil og sikkerhetssituasjonen viser ikke tegn til bedring. Utenriksdepartementet har gitt reiseråd for Libya.

Et stort antall våpen er i omløp i Libya etter revolusjonen, og store deler av landet kontrolleres av militser, flere er Isil/Daesh-tilknyttete ekstremister. Det pågår væpnede kamper i store deler av landet. Trusselen mot utlendinger er høy både når det gjelder terrorangrep og faren for kidnapping. I tillegg til er det krigsetterlatenskaper som miner og udetonert ammunisjon.

På grunn av sikkerhetssituasjonen er ambassadekontoret i Tripoli stengt. Det samme gjelder de fleste øvrige ambassader. Dette betyr at muligheten for norske myndigheter til å bistå med konsulær assistanse i Libya er svært liten. For mer informasjon se ambassadens hjemmeside 


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Det er for tiden en uavklart situasjon i forhold til Libyas visumbestemmelser.

Norske borgere må ha visum for å reise til Libya. Opplysninger angående visum kan fås ved Libyas ambassade i Stockholm: 
Embassy of Libya
Valhallavägen 74,
Box 10133,
S-100 55 Stockholm
Sverige
Tlf: 46 8 14 34 35
Faks: 46 8 10 43 80
E-post: [email protected]

Libyere må ha visum for å reise til Norge. Informasjon finnes på hjemmesiden til alle norske ambassader, inkludert ambassaden i Kairo. Siden vi ikke har norsk representasjon i Libya må libyere henvende seg til den norske ambassaden i Kairo, Alger eller det norske konsulatet i Tunis (for sistnevnte se hjemmesiden til den norske ambassaden i Alger).


Helse

Helsevesenet er forholdsvis dårlig utbygd. Grunnet den nåværende situasjonen i Libya er helsesektoren i krisetilstand. I Benghazi og Tripoli er flere sykehus stengt og det mangler tilgang på medisiner.


Praktisk informasjon

Libyske dinarer er en ikke-konvertibel valuta som kun kan veksles ved ankomst til Libya. Det er meget begrensede muligheter for å ta ut penger i minibank ATM. Kun de største hotellene i Tripoli tar kredittkort.

I henhold til libysk familielovgivning blir barn som har libysk far automatisk libyske borgere. Dette gjelder selv om man ikke har søkt om libysk statsborgerskap. Dette innebærer at mindreårige barn med libysk far som tas med til Libya ikke kan forlate landet uten farens skriftlige samtykke.

Til toppen