Saint Lucia - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

Grensene åpnet for internasjonale flyvninger 4. juni, men med krav om negativ PCR-test. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 3. MAI 2021 - FORTSATT GYLDIG

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder: 

I Danmark: Færøyene og Grønland.

I Finland: Sykehusdistriktene Mellersta Österbotten, Lappland, Norra Karelen og Norra Savolax.

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Kart over røde og gule land og områder samt mer informasjon om smittevernkriterier finner du på  Folkehelseinstituttets nettsider.

Reiserådet gjelder til 15. mai 2021.

Snarveier:

Sikkerhet

De fleste reiser til Saint Lucia går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.
Kriminaliteten er relativt lav. Risiko for småtyveri er størst, men det rapporteres også om tilfeller om mer voldelige episoder. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter.

Terrortrusselen ansees som lav i Saint Lucia.

Orkansesongen er fra juni til november.

Det er risiko for jordskjelv i Karibien. I forkant av et jordskjelv kan det være lurt å ha tatt sine forholdsregler og være forberedt på hvordan man best bør reagere.

Orkaner: Ved orkaner oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg er National Hurricane Center så vel som lokale medier en nyttig kilde til oppdatert informasjon.  

Det er helt nødvendige å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner kan det oppstå perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet, og telenettverk og skader på veier og bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan i noen tilfeller være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Utenriksdepartementet gir normalt ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Reiseregistrering: Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Karibia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Castries i Saint Lucia. Ansvarlig norsk ambassade for Saint Lucia er ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: emb.havana@mfa.no.

Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00. Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn reiser visumfritt til Saint Lucia for kortere opphold på inntil 42 dager. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter innreise.

Ved utreise må alle reisende over tolv år betale en avgift på 54 EC$.


Helse

Koronavirus (covid-19): Grensene åpnet for internasjonale flyvninger 4. juni, men med krav om negativ PCR-test.

Fra 9. juli vil reisende bli pålagt å fremvise en negativ PCR-test tatt maks 7 dager før ankomst. Alle som ankommer uten å fremvise testresultater vil bli isolert og pålagt å ta en test, og forbli i isolasjon til resultatene kommer. Reisende som tester positivt vil bli overført til sykehus for behandling (man må selv betale kostnadene). For mer informasjon om innreiseprotokoller, se https://www.stlucia.org/en/covid-19/.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen. Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids. Reisende bør også ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.


Praktisk informasjon

Praktiske opplysninger om valuta, strøm, telefon, åpningstider, etc.
Myntenhet og kredittkort

Valutaen i Saint Lucia er østkaribisk dollar (XCD/EC$). 1 USD = 2.7 XCD (per 30.06.2015), 1 NOK = 0.34 XCD (per 30.06.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer. Strømnettet er på 240 volt.

Det er generelt gode telefonforbindelser og landkoden for å ringe til Saint Lucia er + 1-758.

Nødnummer: Politi 999/456-3700, brann 911

Normale åpningstider for offentlige kontorer er 08:00-16:30 mandag til fredag; lørdag 08:00-12:30. For banker er det 08:30-14:00 mandag til torsdag og fredag fram til 17:00

Offentlige fridager: 1. og 2. januar (1. og 2. nyttårsdag), 2. februar (uavhengighetsdagen), langfredag og 1. påskedag, 1. mai (arbeidernes dag), 2. pinsedag, 3. august (frigjøringsdag), 4. august (culturama), 16. september (nasjonalheltenes dag), 19. september (uavhengighetsdagen), 13. desember (nasjonaldag), 1. og 2. juledag

Norge ligger seks timer foran Saint Lucia (GMT -4).

Klimaet er varmt og tropisk, med passatvinder. Det regner mest mellom mai og november, mens januar-mars er de tørreste månedene. Gjennomsnittstemperaturen er på 27 grader. Orkansesongen er fra juni til november.

Det offisielle språket i Saint Lucia er engelsk. I tillegg snakkes det fransk patois. 

Homofili er forbudt.  Man bør være oppmerksom på at det er forbudt å gå kledd i kamuflasjeklær.