Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ghana - reiseinformasjon

Ghanas grenser har vært stengt siden midnatt 22. mars 2020. Alle norske borgere oppfordres til å følge med på tiltak og retningslinjer fra norske og ghanesiske myndigheter, da disse kan endres raskt. Se mer informasjon under punktet «Helse». Vi minner om frivillig reiseregistering for norske borgere på reiseregistrering.no.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 25. JUNI - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, med unntak av land og regioner i Norden (og EØS/Schengen-området fra 15. juli). Reiserådet gjelder til og med 20. august.

UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til områder i Norden med høy smittespredning.

Fra og med 15. juli vil UD også fraråde reiser som ikke er strengt nødvendige til land i EØS/Schengen-området med høy smittespredning.

Mer informasjon om kriterier og hvilke land dette gjelder finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

Snarveier:

Sikkerhet

Ghana er preget av politisk og økonomisk stabilitet og relativt lav kriminalitet. Reisende oppfordres til å ta nødvendige forholdsregler og vise aktsomhet etter mørkets frembrudd og ved store folkesamlinger. Det har vært enkelttilfeller av voldelig kriminalitet rettet mot utlendinger og turister, inkludert kidnapping. Noen av grenseområdene mot Burkina Faso, Togo og Elfenbenskysten er mer usatt for uroligheter og kriminelle handlinger og man bør sette seg nøye inn i den aktuelle situasjonen før eventuelle reiser til disse områdene.

Det er strenge straffer for kriminalitet, inkludert narkotikabesittelse. Homofil praksis er forbudt.

Ghana er ikke spesielt utsatt for naturkatastrofer, men i regntiden (april –oktober) kan nedbørsmengden være så kraftig at det oppstår flom, særlig i byene. Accra ligger på en forkastning hvor det har vært mindre rystelser de siste årene (under 4 på Richters skala).  Tidvis sterke havstrømmer utenfor Ghanas strender.

Det er utbredt nettsvindel i Vest-Afrika, og det advares mot å ta kontakt på Internett med personer man ikke kjenner.

Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger reise til Ghana oppfordres til å registrere sin reise via www.reiseregistrering.no


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn må ha visum til Ghana. 

Ghanas ambassade i Oslo ble gjenåpnet 3. juni, men de utsteder ikke visum inntil videre - med henvisning til Ghanas stengte grenser.

Det kreves gulfebervaksine, og vaksinasjonskort må fremvises ved innreise.


Helse

Koronavirus (covid-19): Koronaviruset ble først påvist i Ghana 12. mars 2020 i Accra. Helsetilbudet i Ghana er generelt svakt og har dårlig kapasitet, selv i de store byene.

Ghanas grenser er stengt for all persontrafikk og det er usikkert når de gjenåpnes.

De eneste flyvingene som tillates er evakueringsflyvinger for repatriering av utenlandske borgere. Norge og EU-landene arbeider for å kunne tilby muligheten til nordmenn som ønsker å forlate Ghana. 

Ønsker du repatrieringsflyvning, ber vi deg sende oss informasjonen som etterspørres under via www.reiseregistrering.no:

  • Fullt navn
  • Fødselsdato
  • Passnummer
  • Er du i risikogruppen for covid-19
  • Telefonnummer en kan nås på i det landet man oppholder seg
  • Oppholdssted i landet

Utgiftene ved slike flyvinger må dekkes av den enkelte. Eventuell videre transport fra ankomst i Europa må den enkelte ordne og betale selv. Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan pandemien utvikler seg. Følg med på lokale myndigheters tiltak, råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen, inkludert restriksjoner for inn- og utreise og regler ved ankomst fra utlandet.

Relevant oppdatert informasjon om pandemien kan finnes på Ghana's outbreak response management updates

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Reisevaksiner anbefales og bør sjekkes med lege. Ghana er malariaområde. Forebyggende medisinering anbefales, samt myggmiddel og myggnett.

Det finnes private sykehus og klinikker i de store byene av akseptabel standard for behandling av de alminneligste sykdommene. Det finnes også tannklinikker av akseptabel standard.

For alvorligere sykdomstilfeller anbefales sykehus utenlands. Det oppfordres til å tegne reiseforsikring som dekker uttransportering ved alvorlig sykdom eller skader etter ulykker.


Praktisk informasjon

Den norske ambassaden i Accra er stengt for publikum inntil videre. Ta kontakt på e-post: [email protected].

Offisielt navn er Republic of Ghana. Felles administrasjons- og nasjonalspråk er engelsk, som beherskes av de aller fleste i sør, men av færre på landsbygda i nord. 

Internasjonalt førerkort er påkrevet for turister som ønsker å kjøre selv. Ghanesisk førerkort kreves ved lengre opphold.

Det er mobildekning i store deler av landet, i alle fall i urbane strøk og langs de mest trafikkerte veier.

Nyttige internettsider:

Til toppen