Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ghana - reiseinformasjon

Ghana preges av politisk og økonomisk stabilitet. Største risiko er knyttet til trafikkulykker.

Snarveier:

Sikkerhet

Ghana er preget av politisk og økonomisk stabilitet og relativt lav kriminalitet. Reisende oppfordres til å ta nødvendige forholdsregler og vise aktsomhet etter mørkets frembrudd og ved store folkesamlinger. Det har vært enkelttilfeller av voldelig kriminalitet rettet mot utlendinger og turister, inkludert kidnapping. Noen av grenseområdene mot Burkina Faso, Togo og Elfenbenskysten er mer usatt for uroligheter og kriminelle handlinger og man bør sette seg nøye inn i den aktuelle situasjonen før eventuelle reiser til disse områdene.

Det er strenge straffer for kriminalitet, inkludert narkotikabesittelse. Homofil praksis er forbudt.

Ghana er ikke spesielt utsatt for naturkatastrofer, men i regntiden (april –oktober) kan nedbørsmengden være så kraftig at det oppstår flom, særlig i byene. Accra ligger på en forkastning hvor det har vært mindre rystelser de siste årene (under 4 på Richters skala).  Tidvis sterke havstrømmer utenfor Ghanas strender.

Det er utbredt nettsvindel i Vest-Afrika, og det advares mot å ta kontakt på Internett med personer man ikke kjenner.

Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger reise til Ghana oppfordres til å registrere sin reise via www.reiseregistrering.no


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn må ha visum til Ghana. 

Visum kan søkes ved Ghanas ambassade i Oslo. Dette bør gjøres i god tid før avreise, da behandlingstiden kan være opp til tre uker. 

Det kreves gulfebervaksine, og vaksinasjonskort må fremvises ved innreise.


Helse

Reisevaksiner anbefales og bør sjekkes med lege. Ghana er malariaområde. Forebyggende medisinering anbefales, samt myggmiddel og myggnett.

Det finnes private sykehus og klinikker i de store byene av akseptabel standard for behandling av de alminneligste sykdommene. Det finnes også tannklinikker av akseptabel standard.

For alvorligere sykdomstilfeller anbefales sykehus utenlands. Det oppfordres til å tegne reiseforsikring som dekker uttransportering ved alvorlig sykdom eller skader etter ulykker.


Praktisk informasjon

Offisielt navn er Republic of Ghana. Felles administrasjons- og nasjonalspråk er engelsk, som beherskes av de aller fleste i sør, men av færre på landsbygda i nord. 

Internasjonalt førerkort er påkrevet for turister som ønsker å kjøre selv. Ghanesisk førerkort kreves ved lengre opphold.

Det er mobildekning i store deler av landet, i alle fall i urbane strøk og langs de mest trafikkerte veier.

Nyttige internettsider:

Til toppen