Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ghana - reiseinformasjon

Ghana preges av politisk og økonomisk stabilitet. Største risiko er knyttet til dårlig infrastruktur og trafikkulykker.

Snarveier:

Sikkerhet

Ghana er preget av politisk og økonomisk stabilitet og relativt lav kriminalitet. Reisende oppfordres til å ta nødvendige forholdsregler og vise aktsomhet, også ved store folkesamlinger o.l.

Det er strenge straffer for kriminalitet, inkludert narkotikabesittelse. Homofil praksis er forbudt.

Ghana er ikke spesielt utsatt for naturkatastrofer, men i regntiden (april –oktober) kan nedbørsmengden være så kraftig at det oppstår flom, særlig i nord.

Det er utbredt nettsvindel i Vest-Afrika, og det advares mot å ta kontakt på Internett med personer en ikke kjenner.

Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger reise til Ghana oppfordres til å registrere sin reise via www.reiseregistrering.no


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn må ha visum til Ghana. Visum kan, ifølge offisielle reiseråd fra Ghana, ikke anskaffes ved ankomst eller grenseovergang.

Visum kan søkes ved Ghanas ambassade i København. Dette bør gjøres i god tid før avreise, da behandlingstiden er ca. tre uker. Adgang til lengre arbeidsopphold i Ghana må sjekkes med arbeids- eller oppdragsgiver.

Det kreves gulfebervaksine, og vaksinasjonskort må fremvises ved innreise.


Helse

Øvrige reisevaksiner anbefales og bør sjekkes med lege. Ghana er malariaområde. Forebyggende medisinering anbefales, samt myggmiddel og myggnett.

Det finnes private sykehus og klinikker i de store byene av akseptabel standard for behandling av de alminneligste sykdommer. Det finnes også tannklinikker av god standard.

For alvorligere sykdomstilfeller anbefales sykehus utenlands. Det oppfordres til å tegne reiseforsikring som dekker uttransportering av alvorlig sykdom.


Praktisk informasjon

Offisielt navn er Republic of Ghana. Felles administrasjons- og nasjonalspråk er engelsk, som beherskes av de aller fleste i sør, men av færre på landsbygda i nord.

Det er mobildekning i store deler av landet, i alle fall i urbane strøk og langs de mest trafikkerte veier.

Nyttige internettsider:

Til toppen