Om F-35

Om flyet, utviklingen og produksjonen

Her har vi samlet nyttig informasjon om F-35 og byggingen av de norske flyene. Har du flere spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på Twitter på @kampfly_no.

Fakta om F-35

Les mer om hva som er spesielt med F-35, sammenlignet med tidligere fly, sammen med fakta om ytelse, rekkevidde og våpen

Status i utviklingen

Les mer om status i testing og utvikling av F-35

Følg byggingen av de norske flyene

Her finner du siste nytt og bilder fra produksjonen av de norske flyene

Aktuelt nå

F-35

Kronikk av forsvarsministeren

Derfor er F-35 avgjørende for forsvaret av Norge

12.09.2016

I forsvarsdebatten er det stemmer som fortsatt hevder at de nye kampflyene F-35 ikke styrker forsvarsevnen, og at flyets stealth og evne til bakkeangrep først og fremst har verdi i utenlandsoperasjoner. Realiteten er den motsatte. Dette er egenskaper som vil være avgjørende for at Forsvaret samlet skal være i stand til å møte en potensiell trussel mot Norge.

F-35 AMRAAM High Speed

Siste DOT&E-rapport

Ny testrapport om F-35 frigitt

09.02.2016

I forrige uke ble den årlige rapporten fra direktøren for operativ test og evaluering i det amerikanske forsvarsdepartementet (DOT&E) lagt frem. Rapporten viser at programmet har gjort fremskritt på en rekke områder, men at det fortsatt er en fare for forsinkelser i den siste programvareversjonen i utviklingsfasen som etter planen skal fullføres i 2017.

JSM og F-35

Siste om JSM

Norge og Australia enige om JSM-samarbeid

26.02.2015

Forsvarsdepartementene i Norge og Australia er blitt enige om å samarbeide om utviklingen av det nye missilet Joint Strike Missile (JSM). Dette kommer etter samtaler mellom statssekretær i Forsvarsdepartementet, Øystein Bø, og hans australske motpart Stuart Robert i forbindelse med statsbesøket til Australia denne uka.