Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Seychellene - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Kenya

Fra 1. juni 2020 har myndighetene bestemt å gjenåpne Seychelles International Airport for kommersielle flyvninger. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 25. JUNI - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, med unntak av land og regioner i Norden (og EØS/Schengen-området fra 15. juli). Reiserådet gjelder til og med 20. august.

UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til områder i Norden med høy smittespredning.

Fra og med 15. juli vil UD også fraråde reiser som ikke er strengt nødvendige til land i EØS/Schengen-området med høy smittespredning.

Mer informasjon om kriterier og hvilke land dette gjelder finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

Snarveier:

Sikkerhet

Norske borgere oppfordres til å utvise normal aktsomhet ifm. reise og opphold på øystaten.

Norske borgere som oppholder seg kortere eller lengre tid på Seychellene oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Det er ingen visumplikt for norske borgere til Seychellene.

Husk reiseforsikring for alle utenlandsreiser.


Helse

Koronavirus (covid-19): Fra 1. juni 2020 har myndighetene bestemt å gjenåpne Seychelles International Airport for kommersielle flyvninger. Alle reisende som ankommer Seychellene pålegges 14 dagers karantene på anvist karantenested for egen kostnad. Mens man oppholder seg i Seychellene må man følge de lokale smittevernreglene. Mer informasjon finnes på nettsiden til Seychellenes utenriksdepartement.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg. Følg med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Før avreise til Seychellene anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning. 

Det er krav om gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.


Praktisk informasjon

Alle nordmenn som skal reise til land utenfor Europa og Nord-Amerika anbefales å registrere seg hos utenrikstjenesten. Det gjelder også norske borgere som oppholder seg på Seychellene over en lengre periode. Frivillig registrering for nordmenn under utenlandsopphold gjøres på reiseregistrering.no.

Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen. Dersom du skulle være uheldig å bli frastjålet eller miste alle identifikasjonsdokumentene dine, vil en kopi av passet kunne fungere som identifikasjon for eventuell utstedelse av nødpass. Scan inn siden som inneholder personopplysningene i passet og send det til din egen e-post. Da har du alltid en kopi tilgjengelig.

Landkoden til Seychellene er: +248

Valuta - seychellois rupee. 

Visa og Mastercard samt enkelte andre internasjonale kredittkort aksepteres. Det er tilgjengelige minibanker i byene, og de fleste hoteller, restauranter samt større dagligvarebutikker/forretninger aksepterer betalingskort.

Seychellene ligger to timer foran Norge sommerstid, og tre timer foran vinterstid.

Språk: Kreolsk, engelsk og fransk er de offisielle språkene.

Det er ingen norsk utenriksstasjon i Seychellene. Det finnes et norsk konsulat.

Royal Norwegian Consulate
C3 Trianon Apartments
St. Louis
P.O. Box 723
Victoria, Mahé
Seychelles
Consul: Mr. Chrystold Chetty
Fax: +248 4 267085
Tlf: +248 4 266210, 00 248 4 267058, +248 4 266120
Mobil: +248 2 512 220 (The Consul) 
E-post: [email protected]

Til toppen