Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Seychellene - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Kenya

Seychellene har med virkning fra 18. mars innført innreiseforbud for utlendinger som ankommer fra Europa. For mer informasjon om koronavirus, se under punktene Innreise og Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 3. APRIL - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Snarveier:

Sikkerhet

Norske borgere oppfordres til å utvise normal aktsomhet ifm. reise og opphold på øystaten.

Norske borgere som oppholder seg kortere eller lengre tid på Seychellene oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.


Innreise

Koronavirus (covid-19): Som et tiltak for å hindre spredningen av viruset har Seychellene med virkning fra 18. mars innført innreiseforbud for utlendinger som ankommer fra Europa. Disse vil bli bortvist ved ankomst. Personer som er borgere av Seychellene og som ankommer etter reise fra Kina, Iran, Sør-Korea, Europa og andre steder med utbredt smitte vil bli pålagt 14 dagers karantene.  

***

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Det er ingen visumplikt for norske borgere til Seychellene.

Husk reiseforsikring for alle utenlandsreiser.


Helse

Koronavirus (covid-19): Seychellene har p.t. rapportert om et mindre antall tilfeller av smitte. Myndighetene har iverksatt preventive tiltak, herunder innreiseforbud for utlendinger som ankommer fra Europa, 14 dagers karantene for alle som ankommer fra Europa, Kina, Iran, Sør-Korea eller andre land med utbredt smitte. Det er også innført forbud mot anløp av cruise-skip og reiseforbud til Kina, Iran, Sør-Korea og Europa. Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg. Følg med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg. Følg med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Utenriksdepartementet oppretter ikke reiseråd på grunn av smittefare. Det er Folkehelseinstituttet som gir smittevernråd ved reiser. Du kan finne mer oppdatert informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstiuttets nettsider om koronaviruset.

***

Før avreise til Seychellene anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning. 

Det er krav om gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.


Praktisk informasjon

Alle nordmenn som skal reise til land utenfor Europa og Nord-Amerika anbefales å registrere seg hos utenrikstjenesten. Det gjelder også norske borgere som oppholder seg på Seychellene over en lengre periode. Frivillig registrering for nordmenn under utenlandsopphold gjøres på reiseregistrering.no.

Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen. Dersom du skulle være uheldig å bli frastjålet eller miste alle identifikasjonsdokumentene dine, vil en kopi av passet kunne fungere som identifikasjon for eventuell utstedelse av nødpass. Scan inn siden som inneholder personopplysningene i passet og send det til din egen e-post. Da har du alltid en kopi tilgjengelig.

Landkoden til Seychellene er: +248

Valuta - seychellois rupee. 

Visa og Mastercard samt enkelte andre internasjonale kredittkort aksepteres. Det er tilgjengelige minibanker i byene, og de fleste hoteller, restauranter samt større dagligvarebutikker/forretninger aksepterer betalingskort.

Seychellene ligger to timer foran Norge sommerstid, og tre timer foran vinterstid.

Språk: Kreolsk, engelsk og fransk er de offisielle språkene.

Det er ingen norsk utenriksstasjon i Seychellene. Det finnes et norsk konsulat.

Royal Norwegian Consulate
C3 Trianon Apartments
St. Louis
P.O. Box 723
Victoria, Mahé
Seychelles
Consul: Mr. Chrystold Chetty
Fax: +248 4 267085
Tlf: +248 4 266210, 00 248 4 267058, +248 4 266120
Mobil: +248 2 512 220 (The Consul) 
E-post: [email protected]

Til toppen