Seychellene - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Kenya

Seychellene tillater innreise fra bestemte, forhåndsgodkjente land som for tiden inkluderer Norge. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 8. MARS 2021 - FORTSATT GYLDIG

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder: Island.

I Danmark: Færøyene og Grønland.

I Finland: Sykehusdistriktene Norra Savolax, Kajanaland og Länsi-Pohja.

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Kart over røde og gule land og områder samt mer informasjon om smittevernkriterier finner du på  Folkehelseinstituttets nettsider.

Reiserådet gjelder til 15. april 2021.

Snarveier:

Sikkerhet

Norske borgere oppfordres til å utvise normal aktsomhet ifm. reise og opphold på øystaten.

Norske borgere som oppholder seg kortere eller lengre tid på Seychellene oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Det er ingen visumplikt for norske borgere til Seychellene.

Husk reiseforsikring for alle utenlandsreiser.


Helse

Koronavirus (covid-19): Seychelles International Airport er åpen for kommersielle flyvninger, og Seychellene tillater innreise fra bestemte forhåndsgodkjente land, som på nåværende tidspunkt inkluderer Norge. Det gjøres oppmerksom på at listen over godkjente land blir løpende vurdert og kan endres på kort varsel. Listen finnes på internettsidene til Seychellenes turistdepartement.

I tillegg inneholder nettsidene til turistdepartementet informasjon om en rekke tilleggsvilkår som gjelder for innreise og det videre oppholdet på Seychellene. Alle reisende må søke om innreisetillatelse på forhånd ved å fylle ut et elektronisk søknadsskjema. Det er krav om negativ PCR-basert covid-19-test som er tatt innen 72 timer fra når reisen startet. Reisende må booke overnatting på forhånd for hele oppholdet på Seychellene, og man kan kun benytte seg av hoteller eller overnattingssteder som er godkjent av myndighetene.

Det forutsettes at de reisende setter seg godt inn i de til enhver tid gjeldende bestemmelser. I tillegg til opplysningene fra turistdepartementet, anbefales det å følge med på nettsidene til Seychellenes utenriksdepartement.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Før avreise til Seychellene anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning. 

Det er krav om gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.


Praktisk informasjon

Alle nordmenn som skal reise til land utenfor Europa og Nord-Amerika anbefales å registrere seg hos utenrikstjenesten. Det gjelder også norske borgere som oppholder seg på Seychellene over en lengre periode. Frivillig registrering for nordmenn under utenlandsopphold gjøres på reiseregistrering.no.

Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen. Dersom du skulle være uheldig å bli frastjålet eller miste alle identifikasjonsdokumentene dine, vil en kopi av passet kunne fungere som identifikasjon for eventuell utstedelse av nødpass. Scan inn siden som inneholder personopplysningene i passet og send det til din egen e-post. Da har du alltid en kopi tilgjengelig.

Landkoden til Seychellene er: +248

Valuta - seychellois rupee. 

Visa og Mastercard samt enkelte andre internasjonale kredittkort aksepteres. Det er tilgjengelige minibanker i byene, og de fleste hoteller, restauranter samt større dagligvarebutikker/forretninger aksepterer betalingskort.

Seychellene ligger to timer foran Norge sommerstid, og tre timer foran vinterstid.

Språk: Kreolsk, engelsk og fransk er de offisielle språkene.

Det er ingen norsk utenriksstasjon i Seychellene. Det finnes et norsk konsulat.

Royal Norwegian Consulate
C3 Trianon Apartments
St. Louis
P.O. Box 723
Victoria, Mahé
Seychelles
Consul: Mr. Chrystold Chetty
Fax: +248 4 267085
Tlf: +248 4 266210, 00 248 4 267058, +248 4 266120
Mobil: +248 2 512 220 (The Consul) 
E-post: chrystold@gmail.com