Vinnarane i Landbruks- og matdepartementet sin julekalender luke 1 - 8

I år finn du historier om landbruks- og matforsking frå Noreg sine forskingmiljø i Landbruks- og matdepartementet sin julekalender. Kvar fredag trekker vi vinnarane frå den siste veka.

Vinnarane i Landbruks- og matdepartementet sin julekalender blir premiert med et flott kjøkkenforkle kvar. Svarar du riktig på alle spørsmåla i julekalenderen frå 1 til 24. desember, er du og med i trekninga av ein iPad mini 4.

Dagvinnarane blir premiert med et flott kjøkkenforkle kvar.
Dagvinnarane blir premiert med et flott kjøkkenforkle kvar. Foto: Landbruks- og matdepartementet
Svarar du riktig på alle spørsmåla i julekalenderen frå 1 til 24. desember, er du og med i trekninga av ein iPad mini 4.
Svarar du riktig på alle spørsmåla i julekalenderen frå 1 til 24. desember, er du og med i trekninga av ein iPad mini 4. Foto: Eplehuset.no

Her er vinnarane frå 1-8 desember. Dei blir kontakta på mail. 

  1. Susanna Fransson
  2. Anne Snefrid Opheim
  3. Siri Kvarme
  4. Magnus Bengtsson
  5. Martine Vinders
  6. Åsmund Mikalsen Kvifte
  7. Karianne Laugaland
  8. Hans Magne Tønnessen
Julekalenderen til Landbruks- og matdepartementet har i år ein quiz med eit nytt spørsmål om landbruk- og matforsking frå 1. til 24. desember.
Julekalenderen til Landbruks- og matdepartementet har i år ein quiz med eit nytt spørsmål om landbruk- og matforsking frå 1. til 24. desember. Foto: Landbruks- og matdepartementet

I 2016 har Landbruks- og matdepartementet løyvd 256,065 millionar kroner til forsking på landbruk og mat. Pengane blir brukt til å forske på matsikkerheit, landbruk over heile landet, auka verdiskaping og bærekraftig landbruk, som er dei fire landbruks- og matpolitiske hovedmåla. Landbruks- og matdepartementet gjev penger til Norges forskningsråd, Norsk institutt for bioøkonomi, Norsk senter for bygdeforskning og Veterinærinstituttet som gjev ny kunnskap om norsk landbruk. 

Til toppen