E-helse

Digitalisering og teknologi er en forutsetning for å sikre en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste, tilrettelegge for et sammenhengende tjenestetilbud og for å videreutvikle tjenestene. De fleste av oss vil i løpet av livet være i kontakt med ulike deler av helse- og omsorgstjenesten. For å kunne gi best mulig helsehjelp er det en forutsetning at relevante og nødvendige helseopplysninger følger pasienten gjennom hele pasientforløpet.

En PC og et stetoskop på lyseblå bakgrunn

Statsbudsjettet 2025

Regjeringa foreslår 175 millionar til Helseteknologiordninga

Nyheit 07.10.2024

Helseteknologiordninga skal bidra til å styrke investeringane i helseteknologi, journalløysingar og velferdsteknologi. Regjeringa ønsker å styrke denne satsinga og foreslår å auke løyvingane til ordninga med nesten 26 millionar kroner til 175,8 millionar kroner i 2025.

En eldre kvinne og mann ser på et nettbrett

Statsbudsjettet 2025

Regjeringa foreslår fem millionar til digital inkludering av eldre

Nyheit 07.10.2024

I statsbudsjettet for 2025 foreslår regjeringa 19 millionar kroner til oppfølging av Bu trygt heime-reforma, inkludert fem millionar til Senteret for et aldersvennlig Norge for å styrke digital inkludering av eldre.

Hendene til en helsearbeider trykker på digital og futuristisk skjerm

Forslag på høyring:

Skal bli lettare for helsepersonell å få tak i helsedata

Nyheit 26.09.2024

Regjeringa vil gjere det lettare for helsepersonell å få direkte tilgang til helseopplysningane dei treng for å gi god pasientbehandling, og sender no eit forslag om forenklingar i helselovgivinga som skal sørge for dette på høyring. Regjeringa foreslår også endringar som skal gje betre pasienttryggleik, og gjere regelverket lettare å forstå og bruke.

Lege med hvit frakk og et nettbrett

Kommunar får tilskot til utprøving og innføring av Pasientens legemiddelliste

Nyheit 04.04.2024

Totalt fem kommunar får tilskot til arbeidet med Pasientens legemiddelliste gjennom Helseteknologiordninga. Det største tilskotet på 6,27 millionar kroner går til Bergen kommune, som i lengre tid har vore ein føregangskommune for å prøve ut Pasientens legemiddelliste. Dei resterande midlane går til fire nordnorske kommunar.