Storbritannia vil akseptere CE-merking på ubestemt tid

Storbritannia har tidligere annonsert at UKCA-merking (UK Conformity Assessed) er den nye produktmerkingen for samsvar som gjelder for alle varer som tidligere var underlagt CE-merking (Conformité Européenne) og som skal eksporteres til Storbritannia. Dette som følge av Storbritannias uttreden av den Europeiske Union (EU). Britiske myndigheter har nå utvidet fristen for overgang til UKCA på ubestemt tid.

For å gi bedriftene tid til å omstille seg, og for å unngå usikkerhet forbundet med en fast overgangsdato vil det på ubestemt tid være mulig å benytte CE-merking (uten UKCA-merking) i de tilfeller hvor EU og Storbritannia opererer med de samme kravene. Se pressemelding fra den britiske regjering.

UKCA-merking gjelder England, Wales og Skottland, men ikke Nord-Irland. For varer som eksporteres til Nord-Irland må UK(NI)-merket brukes sammen med CE-merket for å vise samsvar med gjeldende regler.

Dersom du ønsker å benytte UKCA-merking har den britiske regjeringen utarbeidet en steg-for-steg-veiledning som kan leses her: