Antigua & Barbuda - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Cuba

Innreiseforbudet via havner og flyplasser er opphevet. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil seks måneder. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Antigua og Barbudas konsulat i Stockholm på nettsiden Antigua og Barbudas konsulat i Stockholm.

Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Antigua og Barbuda og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside Noruega en Cuba - Pass.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg raskt. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Se avsnittet for «Helse» for innreiseregler knyttet til covid-19-pandemien.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien. Hovedveiene er stort sett godt vedlikeholdt, men mangler merking.

Terrortrusselen vurderes som lav.

Koronavirus (covid-19): Myndighetene oppdaterer de nasjonale retningslinjene for inn- og utreise kontinuerlig på sin nettside. Nå trenger ikke fullvaksinerte lengere å fremvise PCR-test, men kan bli testet dersom man har synlige symptomer på flyplassen. Uvaksinerte må enten fremvise negativ PCR-test ikke eldre enn tre dager før ankomst; fremlegge hurtig antigentest tatt innen 24 timer før ankomst eller gjennomføre 14 dagers karantene.

Avhengig av utreiseland og reisehistorie kan reisende bli pålagt å gjennomføre karantene og/eller fremvise PCR-test ved ankomst. Dersom man må ta ny PCR-prøve ved ankomst og denne er positiv, vil vedkommende bli fraktet til et sykehus eller et statsautorisert oppholdssted for videre testing og observasjon. Den reisende vil selv være ansvarlig for kostnader som dette medfører. Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider Koronavirus - temaside.  Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser og koronavirus.

***

Offentlige sykehus holder lavere standard enn norske sykehus, men det finnes private sykehus av høy standard. Det anbefales å skaffe reise- og sykehusforsikring før avreise.

Malaria, dengue, dysenteri, rabies, tyfoidfeber og hepatitt A og B forekommer.

Det anbefales å skaffe reise- og sykehusforsikring før avreise. Offentlige sykehus holder lavere standard enn norske sykehus, men det finnes private sykehus av høy standard.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.

Kriminalitetsraten vurderes som lav. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er den mest vanlige form for kriminalitet som kan ramme turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Antigua og Barbuda.

I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia. Det er nødvendig å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer, oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle skjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Klima: Klimaet er subtropisk, med regntid fra mai til oktober. Temperaturene er stabile, med en gjennomsnittstemperatur på 24-26 grader hele året. Luftfuktigheten er relativt høy, særlig på ettermiddagene fra juni til november.

Norske borgere som oppholder seg på Antigua og Barbuda oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Dersom man befinner seg i en krise eller nødsituasjon bes nordmenn om å kontakte den norske ambassaden i Havanna, eller Utenriksdepartementets døgnoperative senter i Oslo. Du kan alltid nå UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller per e-post: UDops@mfa.no.

LHBTI-personer: Det er svært konservative holdninger i regionen mot LHBTI-personer i Karibia, inkludert i Antigua og Barbuda. Seksuelle relasjoner mellom personer av samme kjønn er forbudt. LHBTI-personer risikerer å bli arrestert og siktet, blant annet for «usømmelig atferd», og bør utvise forsiktighet.

Myntenhet: Østkaribisk dollar (XCD/EC$) er den offisielle valutaen.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til Antigua og Barbuda: + 1 (268)

Nødnummer: (1-268) 999 eller 911

Politi: (1-285) 462-0125

Ambulanse: (1-268) 462-0251

Brannvesen: (1-268) 462-0044

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i St. John’s, vennligst se Norwegian Honorary Consulate.  

Ansvarlig norsk ambassade for Antigua og Barbuda er Den norske ambassaden i Havanna:

Ambassadens hjemmeside.

Ambassadens adresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.

Ambassadens telefonnummer: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300

Ambassadens e-post: emb.havana@mfa.no

Antigua & Barbuda
Antigua & Barbuda. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein