Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Antigua & Barbuda - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Cuba

Det er innført innreiseforbud både via havner og flyplasser. Unntatt er ‘tomme’ fly som sendes for å repatriere utlendinger. Nye begrensninger i bevegelse inkluderer anbefalinger om å holde avstand og begrense ansamlinger av folk inntil 25 personer, inkludert på restauranter og andre steder. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 12. AUGUST - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området:

Norden: Danmark, Finland, Island, Færøyene og Grønland. Regioner i Sverige: Blekinge, Kalmar, Östergötland, Örebro, Värmland, Dalarna, Södermanland, Uppsala og Västerbotten.

Øvrige land i EØS/Schengen-området: Estland, Hellas, Irland, Italia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Nederland, Polen, Slovakia, Slovenia, Storbritannia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Disse landene og regionene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Mer informasjon om smittevernkriterier og kart finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

Dette reiserådet gjelder til og med 1. oktober.

Snarveier:

Sikkerhet

De fleste reiser til Antigua og Barbuda går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.

Det anbefales å kle seg enkelt og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter. Besøkende bør være ekstra forsiktige i høytidene; særlig i juletider og karneval.

For å kunne kjøre bil i Antigua og Barbuda må du kjøpe en lokal lisens. Man kjører på venstre side av veien. Hovedveiene er stort sett godt vedlikeholdt, men mangler merking. Vis alltid aktsomhet når du kjører bil i et land du ikke er vant til å kjøre i.

Terrortrusselen ansees som lav i Antigua og Barbuda.

Antigua og Barbuda kan rammes av tropiske stormer, orkaner og sykloner med kraftig vind og store nedbørsmengder med påfølgende fare for oversvømmelser og jordskred. Orkansesongen er fra juni til november, med størst frekvens i oktober og november.

Orkaner: Ved orkaner oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg er National Hurricane Center så vel som lokale medier en nyttig kilde til oppdatert informasjon.  

Det er helt nødvendige å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner kan det oppstå perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet, og telenettverk og skader på veier og bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan i noen tilfeller være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Utenriksdepartementet gir normalt ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Reiseregistrering: Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Karibia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Forsikring: Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i St. John’s i Antigua og Barbuda. Ansvarlig norsk ambassade for Antigua og Barbuda er ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte Den norske ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: [email protected]

Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.

Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: [email protected]


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn trenger ikke visum for opphold på inntil seks måneder. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise. Man kan også bli bedt om å framlegge hjemreisebillett og underholdsstatus.

For andre typer visum ta kontakt med Antigua og Barbudas konsulat i Stockholm. Ved utreise må man betale en avgift på 27 EC$. 


Helse

Koronavirus (Covid-19): Innreiseforbudet via havner og flyplasser er nå opphevet. Fra og med 1. juni har landet åpnet opp for regional og internasjonal flytrafikk.

Denne første fasen baserer seg på en kombinasjon av screening, testing, overvåking og andre beskyttelsestiltak ved ankomst for å hindre et nytt utbrudd.

Landet har gradvis startet opp igjen med næringsliv og forretningsbransjen, men et portforbud gjelder fortsatt mellom kl. 23-05 frem til 31. juli.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Malaria finnes ikke. Denguefeber kan forekomme hele året. Man bør derfor ta forholdsregler for å unngå mygg-/insektsbitt.

Turister bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids.

Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.


For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.


Praktisk informasjon

Myntenhet og kredittkort: Valutaen i Antigua og Barbuda er østkaribisk dollar (XCD/EC$). 1 USD = 2.7 XCD (per 30.06.2015), 1 NOK = 0.34 XCD (per 30.06.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og bilutleiefirmaer. Mindre restauranter tar kun kontanter.

Strømnettet er på 110/220 volt.

Telefon: Det er generelt gode telefonforbindelser i Antigua og Barbuda. Mobildekning kan derimot være dårlig utenfor byer og på øyene.

Landkode for å ringe til Antigua og Barbuda er + 1-268.

Nødnummer: Politi: (1-285) 462-0125/999/911, ambulanse (1-268) 462-0251/999/911, brann (1-268) 462-0044/999/911.

Nødnummer for alle tjenester: (1-268) 999 eller 911

Normale åpningstider:  Arbeidsuka er fra mandag til fredag, butikker 08:00-16:30, offentlige kontorer 08:00-16:00 mandag til fredag og 08:00-12:00 lørdag, banker 08:00-15:00 mandag til torsdag og 08:00-17:00 fredag

Offentlige fridager: 1. januar (nyttårsdag), langfredag og 1. påskedag, 1. mai (arbeidernes dag), 2. pinsedag, 3.-4. august (karneval), 1. november (frigjøringsdagen), 9. desember (nasjonalheltenes dag), 1. og 2. juledag 

Norge ligger seks timer foran Antigua og Barbuda (GMT -4).

Gjennomsnittstemperaturen på Antigua og Barbuda ligger mellom 25 og 28 grader.  

Man bør merke seg at Antigua og Barbuda har strenge straffer for alle narkotikalovbrudd.

Det offisielle språket i Antigua og Barbuda er engelsk. Visse deler av befolkningen snakker i tillegg spansk eller kreolsk.

Til toppen