Antigua & Barbuda - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Cuba

Antigua og Barbuda regnes som et relativt trygt land å reise til. Reisende bør utvise normal forsiktighet. Reiseforsikring anbefales og vi oppfordrer reisende til å registrere reisen i appen Reiseklar.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil seks måneder.

Pass: For innreise til Antigua og Barbuda kreves norsk pass med minimum seks måneders gyldighet etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Antigua og Barbudas konsulat i Stockholm på nettsiden Antigua og Barbudas konsulat i Stockholm.

Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Antigua og Barbudas konsulat i Stockholm på nettsiden Antigua og Barbudas konsulat i Stockholm.

Tap av pass: Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Antigua og Barbuda, og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Reiseregistrering: Reisende anbefales å registrere seg på UDs reiseregistrering og å laste ned appen Reiseklar.

Den reisende har selv ansvar for å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien. Hovedveiene er stort sett godt vedlikeholdt, men mangler merking.

Terrortrusselen vurderes som lav.

Forsikring: Det anbefales å ha reise- og sykehusforsikring før avreise.

Vaksine: Det anbefales å undersøke hvilke reisevaksiner Folkehelseinstituttet anbefaler for regionen. Dette landet krever gulfebersertifikat (dokumentasjon på gulfebervaksine) ved innreise.

Sykdom: Malaria, dengue, dysenteri, rabies, tyfoidfeber og hepatitt A og B forekommer. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå mygg- og insektbitt.

Sykehus: Offentlige sykehus holder lavere standard enn norske sykehus, men det finnes private sykehus av høy standard. De private sykehusene tar ikke imot alvorlig skadde eller syke uten forskuddsbetaling eller omfattende forsikring. Ved en ulykke må du, eller en medreisende, umiddelbart kontakte forsikringsselskapet ditt, som kan gi sykehusene en garanti for at behandlingen dekkes av forsikringen. Behandlingen starter ofte ikke før sykehuset har fått forsikring fra forsikringsselskapet eller forskuddsbetaling.

Offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet finner du på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om å reise utenlands.

Kriminalitetsraten vurderes som lav. Reisende bør følge grunnleggende sikkerhetsregler, som å unngå å bevege seg i avsidesliggende områder og unngå å bære store mengder kontanter. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er de vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Antigua og Barbuda.

Orkansesong. I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia, med høyst risiko i september og oktober. Kraftig regn og oversvømming kan også forekomme i denne perioden. I forkant av varslede orkaner er det nødvendig å gjøre forberedelser. Reisende bør sikre at de har tilgang til det de behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer, oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center (nhc.noaa,gov) en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle skjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Norske borgere som oppholder seg på Antigua og Barbuda oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Klesplagg: Bruk av klesplagg med kamuflasjemønster er forbudt. 

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBT+: Det er konservative holdninger i regionen mot LHBTI-personer i Antigua og Barbuda. Seksuelle relasjoner mellom personer av samme kjønn er ikke lenger forbudt, men det anbefales å utvise forsiktighet.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til Antigua og Barbuda: + 1 (268)

Nødnummer: (1-268) 999 eller 911

Politi: (1-285) 462-0125

Ambulanse: (1-268) 462-0251

Brannvesen: (1-268) 462-0044

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i St. John’s, vennligst les mer på ambassadens nettsider om honorære konsulater.

Ansvarlig norsk ambassade for Antigua og Barbuda er Den norske ambassaden i Havanna:

Den norske ambassaden i Havanna, Cuba
Besøksadresse: Calle 21 #307 e/ H e I, el Vedado, La Habana, Cuba.

Tlf.: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300

E-post: emb.havana@mfa.no

Antigua & Barbuda
Antigua & Barbuda. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein