Ekvatorial-Guinea - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Kinshasa, DR Kongo

Gyldig pass, visum, og bevis for gulfeber-vaksine er påkrevet for innreise til landet. Fra 1. juli 2023 er det innført mulighet til å søke e-visum på nett, se under punktet om innreise. Det er ikke lenger nødvendig å fremlegge negativ PCR-test eller covid-19 vaksinasjonssertifikat for passasjerer som reiser inn i Ekvatorial-Guinea eller reiser innenfor territoriet. Myndighetene inviterer befolkningen til å vaksinere seg og minner om plikten til å bære munnbind inne.

Visum: Norske borgere trenger visum for opphold i Ekvatorial-Guinea. E-visum kan søkes på Equatorial Guinea eVisa | Tourist eVisa (equatorialguinea-evisa.com.

Pass: Passet må være gyldig i minimum seks måneder fra ankomstdato til Ekvatorial-Guinea. Tilreisende må ha gyldig gulfeber-sertifikat.

PCR-test: Ved utreise trenger man kun en negativ PCR-test dersom destinasjonslandet krever det for innreise.

Veisperringer og uannonsert identifikasjonssjekk fra politi forekommer hyppig, særlig overfor utlendinger. Det forekommer at tilreisende blir utsatt for vold og kriminalitet. Spesielt nattestid bør man ta sine forholdsregler. Det anbefales at den reisende alltid bærer pass med seg.

Det er forholdsvis mange ulykker i trafikken, og man bør være forberedt på hasardiøse forbikjøringer og høy fart. Videre bør man unngå å kjøre på kvelds- og nattestid, spesielt utenfor sentrum i byene, blant annet fordi veiene er dårlig opplyste. Faren for å kjøre på en fotgjenger er betydelig.

Det har vært episoder hvor utlendinger som har tatt taxi har blitt ranet. Det tryggeste alternativet vil være å ordne taxi gjennom hotellet man bor på.

Utvis aktsomhet ved reiser som sammenfaller med avholdelse av valg. Parlamentsvalg avholdes hvert femte år.

Faren for terrorhendelser i Ekvatorial-Guinea ansees som lav.

Det siste utbruddet av Marburg-feber i landet i ble 9. juni 2023 erklært å være over.

EU la ned ordningen med koronasertifikat 30. juni 2023. Koronasertifikatet vil ikke være tilgjengelig etter det. For å ta utskrift av oversikten over dine vaksiner, logg deg inn på nettsiden Vaksiner på Helsenorge.

Standard og kvalitet på helsetjenester, klinikker og sykehus er lav. Evakuering til Europa eller Sør-Afrika ved alvorlige ulykker, operasjoner og fødsler er vanlig. En heldekkende og god sykeforsikring er derfor nødvendig.

De finnes alternativer, men de fleste internasjonale selskaper som har utlendinger bosatt i Ekvatorial-Guinea bruker det private sykehuset La Paz:

La Paz Medical Center
Malabo, Ekvatorial-Guinea
http://lapazmalabo.org/ 
(+240) 556666160

Malaria og andre tropiske sykdommer er utbredt. Kolera forekommer. Landsidene til Verdens helseorganisasjon har vanligvis oppdatert informasjon om helseutfordringer og utbrudd.

Gul vaksinebok med gyldig gulfebervaksine er påbudt ved innreise og sjekkes ved ankomst.

Ved reiser til Ekvatorial-Guinea som varer mer enn fire uker, er det påbudt for den reisende å vise bevis på vaksinasjon mot polio ved utreise.

Mange tilreisende tar malariaprofylakse. For langtidsbeboere varierer praksis. Det henvises til Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser til utlandet.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser.

Det er lite kriminalitet i Ekvatorial-Guinea. Normale forholdsregler mot særlig tyveri anbefales likevel.

Sterk vind og ødeleggelser fra bølger langs kysten forekommer.

LHBT+: Seksuell aktivitet mellom likekjønnede er avkriminalisert, men det er ingen juridisk beskyttelse mot diskriminering av LHBT+-personer. Likekjønnet ekteskap er ikke anerkjent i Ekvatorial-Guinea, og diskriminering og trakassering av LHBTI-personer er ikke uvanlig.  

De aller fleste som reiser til Ekvatorial-Guinea på korttidsopphold vil erfare at oppholdet går greit. Det er ingen tidsforskjell mellom Ekvatorial-Guinea og Norge, med unntak av den perioden da det er sommertid i Norge – da ligger Ekvatorial-Guinea én time etter.

Elektrisitet - 220 volt og man bruker samme stikkontakt som i Norge.

Nasjonal telefonkode: +240

Det er et begrenset, men økende antall minibanker i Malabo og Bata. Ikke alle disse tar internasjonale kredittkort. Noen hoteller (bl.a. Hilton, Sofitel) og kontorene til flyselskapene (Air France, Iberia og Lufthansa) tar vanligvis betaling med kort. Amerikanske dollar og euro er de foretrukne myntenhetene for veksling i lokale banker.

Nasjonale helligdager: 1. januar, langfredag, 1.mai, 25. mai («Afrikas dag»), 30. mai («Corpus Christi»), 5. juni («presidentens dag»), 3. august («de væpnede styrkers dag»), 15. august («konstitusjonens dag»), 12. oktober («uavhengighetsdag»), 25. desember (jul).

Myntenhet - Central African Franc (CFA)

Det er forbudt å fotografere militære anlegg og omgivelsene rundt. Vær også tilbakeholden med å fotografere selv sivile offentlige bygg.

Husk å ta med deg kopi(er) av passet.

Norske borgere som oppholder seg kortere eller lengre tid i Ekvatorial-Guinea oppfordres til å registrere sine reiser på www.reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Ansvarlig norsk ambassade for Ekvatorial-Guinea er Kgl. norsk ambassade i Kinshasa
Tlf.: +243 831 254 402
Adresse: Immeuble Park Tower, 3eme étage, Croisement Avenue Batetela / Avenue des Ambassadeurs. Gombe-Kinshasa, Republic Démocratique du Congo. 

E-post: emb.kinshasa@mfa.no

Norge har ingen konsulær representasjon i Ekvatorial-Guinea.

Utenom ambassadens åpningstider kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post UDops@mfa.no.

Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Ekvatorial-Guinea.