Ekvatorial-Guinea - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Angola

Myndighetene har stengt alle internasjonale flyvninger fra og med 15. mars og 30 dager fremover i tid. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 31. OKTOBER - FORTSATT GYLDIG

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende områder i Norden:

I Danmark: Grønland. I Finland: Alle sykehusdistrikter bortsett fra Kymmenedalen, Norra Õsterbotten, Norra Savolax, Åland, Centrala Tavastland, Egentliga Finland, Helsingfors og Nyland, Mellersta Finland, og Vasa.  

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning:

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Kart over røde og gule land og områder samt mer informasjon om smittevernkriterier finner du på  Folkehelseinstituttets nettsider.

Reiserådet gjelder til 15. januar.

Snarveier:

Sikkerhet

Det anbefales at den reisende alltid bærer pass med seg. Veisperringer og uannonsert identifikasjonssjekk fra politi forekommer hyppig, særlig overfor utlendinger. Det forekommer at tilreisende blir utsatt for vold og kriminalitet. Spesielt nattestid bør man ta sine forholdsregler. Det er ikke utferdiget noe reiseråd for Ekvatorial-Guinea. Faren for terrorhendelser i Ekvatorial-Guinea ansees som lav.

Det er ingen norsk ambassade eller honorært konsulat i landet.
Ansvarlig norsk ambassade for Ekvatorial-Guinea er
Kgl. norsk ambassade i Luanda
Tlf.: +244 222 447 522/447 922  +47 23981902/19
Fax: +244 222 446 248
Adresse: Rua Garcia Neto nº 9, Miramar, C.P 3835, Luanda, Angola
E-post: [email protected]
hjemmeside: http://www.norway.no/angola/

Det er forholdsvis mange ulykker, og man bør være forberedt på hasardiøse forbikjøringer og høy fart. Videre bør man unngå å kjøre på kvelds- og nattestid, spesielt utenfor sentrum i byene, blant annet fordi veiene er dårlig opplyste. Faren for å kjøre på en fotgjenger er betydelig. 

Det har vært episoder hvor utlendinger som har tatt taxi har blitt ranet. Det tryggeste alternativet vil være å ordne taxi gjennom hotellet man bor på.

Utvis aktsomhet ved reiser som sammenfaller med avholdelse av valg. . Parlamentsvalg avholdes hvert femte år. Ekvatorial-Guinea har en stor og politisk aktiv diaspora som kan mobilisere ved politiske valg.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Ekvatorial-Guinea oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no. De oppfordres også til å ha gyldig reiseforsikring.

I krise og nødsituasjon kontaktes ambassaden på telefon +244 222 44 9936 eller +244 222 44 7922

Den norske ambassaden (Embaixada Real Da Noruega) ligger i
Rua Garcia Neto 9, CP 3835 Miramar, Luanda, Angola.

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: [email protected]


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere trenger visum for opphold i Ekvatorial-Guinea. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokumenter og visum er gyldige. Visumregelverket er komplisert, dokumentasjonskravene høye og håndhevelsen lite forutsigbar.

For å søke visum til Ekvatorial-Guinea, skal norske borgere henvende seg til Ekvatorial-Guineas ambassade i Brussel. 

Visumprosessen kan ofte være lang og komplisert. Mange velger å benytte seg av tilrettelegging via et visumbyrå. Dersom man oversitter et visum eller på andre måter bryter med betingelsene for innvilget visum, risikerer man høye bøter. For siste oppdaterte informasjon om innreisebestemmelser til landet, oppfordres reisende til å undersøke med landets nærmeste ambassade.

Passet må være gyldig for minimum seks måneder fra den dagen du ankommer Ekvatorial-Guinea. Tilreisende må ha gyldig gulfeber-sertifikat. 


Helse

Koronavirus (covid-19): Det er påvist koronasmitte i landet. Alle er i karantene. Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg. Følg gjerne med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen. Se mer på WHOs nettsider for Afrika.

Myndighetene har stengt alle internasjonale flyvninger fra og med 15. mars og 30 dager fremover i tid. Dette gjelder ikke for reiser til og fra Kamerun og São Tomé & Principé.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Standard og kvalitet på helsetjenester, klinikker og sykehus er lav. Evakuering til Europa eller Sør-Afrika ved alvorlige ulykker, operasjoner og fødsler er vanlig. En heldekkende og god sykeforsikring er derfor nødvendig.

De finnes alternativer, men de fleste oljeselskaper som har utlendinger bosatt i Ekvatorial-Guinea bruker det private sykehuset La Paz.
La Paz Medical Center
Malabo, Equatorial Guinea
http://lapazmalabo.org/
(+240) 556666160

Malaria, og andre tropiske sykdommer er utbredt. Kolera forekommer. Et større utbrudd av polio fant sted så sent som i 2014. Ekvatorial-Guinea var ikke omfattet av ebolautbruddet i 2014-15

Landsidene til Verdens helseorganisasjon har vanligvis oppdatert informasjon om helseutfordringer og utbrudd.

Søk råd hos lege i god tid før avreise.

Gul vaksinebok med gyldig gulfebervaksine er påbudt ved innreise og sjekkes ved ankomst.

Ved reiser til Ekvatorial-Guinea som varer mer enn fire uker, er det påbudt for den reisende å vise bevis på vaksinasjon mot polio ved utreise. 

De fleste tilreisende tar malariaprofylakse. For langtidsbeboere varierer praksis. Det henvises til Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser til utlandet.


Praktisk informasjon

De aller fleste som reiser til Ekvatorial-Guinea på korttidsopphold vil erfare at oppholdet går greit.  Det er ingen tidsforskjell mellom Ekvatorial-Guinea og Norge, med unntak av den perioden da det er sommertid i Norge – da ligger Ekvatorial-Guinea én time etter.

Elektrisitet - 220 volt og man bruker samme stikkontakt som i Norge.
Nasjonal telefonkode - +240 

Det er et begrenset, men økende antall minibanker i Malabo og Bata. Ikke alle disse tar internasjonale kredittkort. Noen hoteller (bl.a. Hilton, Sofitel) og kontorene til flyselskapene (Air France, Iberia and Lufthansa) tar vanligvis betaling med kort. Amerikanske dollar og euro er de foretrukne myntenhetene for veksling i lokale banker.

Nasjonale helligdager: 1. januar, langfredag, 1.mai, 25. mai («Afrikas dag»), 30. mai («Corpus Christi»), 5. juni («presidentens dag»), 3. august («de væpnede styrkers dag»), 15. august («konstitusjonens dag»), 12. oktober («uavhengighetsdag»), 25. desember (jul).

Myntenhet - Central African Franc (CFA)

Det er forbudt å fotografere militære anlegg og omgivelsene rundt. Vær også tilbakeholden med å fotografere selv sivile offentlige bygg.

Husk å ta med deg kopi(er) av passet.