Saint Vincent og Grenadinene - reiseinformasjon

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

De fleste reiser til St. Vincent og Grenadinene går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.

Snarveier:

Praktisk informasjon

Valutaen i Saint Vincent og Grenadinene er østkaribisk dollar (XCD/EC$). 1 USD = 2.7 XCD (per 30.06.2015), 1 NOK = 0.34 XCD (per 30.06.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer. Strømnettet er på 220/240 volt.

Det er generelt gode telefonforbindelser, og landkode for å ringe til Saint Vincent og Grenadinene er + 1-784.

Nødnummer: Politi 999/911/457-1211, brann 999/911, ambulanse 999/911

Normale åpningstider for offentlige kontorer er 08:00-16:15 mandag til fredag; noen har åpent lørdag morgen i tillegg. Banker er åpne fra 08:30-15:00 mandag til torsdag og fredag fram til 17:00

Offentlige fridager: 1. januar (nyttårsdag), 14. mars (nasjonalheltenes dag), langfredag og 1. påskedag, 1. mai (arbeidernes dag), 2. pinsedag, 3. august (uavhengighetsdagen), 27. oktober (frigjøringsdagen), 1. og 2. juledag.

Norge ligger seks timer foran Saint Vincent og Grenadinene (GMT -4).

Klimaet er varmt og tropisk, med passatvinder. Juni- september er de varmeste månedene. Januar-mai er de tørreste, mens i juli regner det mest. Gjennomsnittstemperaturen er på 27 grader. Orkansesongen er fra juni til november.

Det offisielle språket i Saint Vincent og Grenadinene er engelsk.


Sikkerhet

Kriminaliteten er relativt lav. Risiko for småtyveri er størst, men det rapporteres også om tilfeller om mer voldelige episoder. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter.

Terrortrusselen ansees som lav i St. Vincent og Grenadinene.

Orkansesongen er fra juni til november. Vulkanen Soufriere er i perioder aktiv.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i St. Vincent og Grenadinene oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Kingstown i St. Vincent og Grenadinene. Ansvarlig norsk ambassade for St. Vincent og Grenadinene er Den norske ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte Den norske ambassaden i Havanna:

Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: emb.havana@mfa.no

Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.

Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes: Tlf: +47 23 95 0000 E-post: UDops@mfa.no


Innreise

Nordmenn reiser visumfritt til St. Vincent og Grenadinene for kortere opphold på inntil 30 dager. Reisende må ha gyldig pass og kunne framlegge returbillett, samt underholdsstatus.

For andre typer visum ta kontakt med St. Vincent og Grenadinenes ambassade i London.


Helse

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids. Reisende bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.