Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Senegal - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Ghana

De fleste reiser til Senegal gjennomføres uten spesielle problemer og landet er et av de mer stabile i Vest-Afrika. Den største risikoen er knyttet til dårlig infrastruktur og transportsikkerhet.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 12. SEPTEMBER - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder/regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området:

I Danmark: Nordjylland og regionen Sjælland. Grønland. I Sverige: Norrbotten, Södermanland, Gotland, Värmland, Västerbotten og Västernorrland. I Finland: Alle regioner med unntak av Kainuu. Estland, Kypros, Latvia og Litauen. Disse landene og regionene/områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Mer informasjon om smittevernkriterier og kart finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

Dette reiserådet gjelder til og med 1. oktober. 

Snarveier:

Sikkerhet

Den største faren for besøkende er knyttet til trafikkulykker, tyveri og vinningskriminalitet og et svakt helsetilbud. Reisende oppfordres til å ta fornuftige forholdsregler og begrense ferdsel om natten.

Casamance-konflikten sør i landet er fortsatt uløst. Det oppfordres til å holde seg oppdatert om utviklingen i området ifm. planlagte reiser eller opphold. Det har vært tilfeller av kidnapping i grenseområdene mot Mali og Mauretania.

Det er flere kjente tilfeller av svindel og utpressing av utenlandske borgere i Senegal.

Det er ingen spesiell fare for naturkatastrofer i Senegal, men visse områder rammes regelmessig av flom og tørke. 

Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger reise til Senegal oppfordres til å registrere sin reise via reiseregistrering.no/.


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelsene for nordmenn er under endring, og det anbefales å ta kontakt med nærmeste senegalesiske ambassade om saken. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Informasjon kan innhentes fra nærmeste senegalesiske konsulat (Danmark/Sverige) eller ambassade (Haag, Brussel), eventuelt fra konsulater/ambassader i omkringliggende land. Reisende er ansvarlig for å ha pass som er gyldig i seks måneder etter planlagt avsluttet reise.

Reisende må kunne forevise gyldig vaksinasjonskort (gulfebervaksine) ved innreise.


Helse

Standarden på lokale sykehus er generelt dårlig, men det finnes enkelte private og lokale klinikker som er tilrettelagt for enklere behandlinger. Reiseforsikring bør dekke uttransportering ved medisinsk behov.

Senegal er malariaområde og forebyggende medisinering anbefales. I tillegg anbefales det å bruke myggmiddel og myggnett. Alle bør være vaksinert mot gulfeber, difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. En kan bli bedt om å fremvise gyldig vaksinasjonskort ved ankomst og hvis man kommer fra steder hvor gulfeber er utbredt.


Praktisk informasjon

Norge er representert med et honorært konsulat i Dakar og deler konsul med Sverige. Ansvarlig norsk ambassade for Senegal er ambassaden i Accra (Ghana). Det er begrenset kapasitet til oppfølging av norske statsborgere i landet. UDs døgnåpne operative senter i Oslo kan kontaktes på tlf. +47 23 95 00 00 ved nødstilfeller.

Det offisielle navnet er Republic of Senegal og hovedstaden er Dakar. Fransk er offisielt språk.

Minibanker finnes i Dakar, rundt turiststedene og på flyplassen. De fleste hotell aksepterer betaling med kredittkort.

Senegal er hovedsakelig et muslimsk land (94 prosent), men med innslag av kristendom og lokale trosretninger. Lokale tradisjoner og skikker bør respekteres, særlig under fastemåneden ramadan. Unngå å ta bilder av folk uten tillatelse. Fotoutstyr må ikke benyttes i nærheten av militære anlegg.