Statsministerens kontor

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i Regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i Regjeringen.

Aktuelt nå

Cameron og Solberg: Glade for avtale om strømkabel

- Norge og Storbritannia har i mange tiår samarbeidet for å bygge en sterk petroleumssektor i Nordsjøen. I dag er et nytt bidrag til energisamarbeidet etablert, ved at Statnett og britiske National Grid har blitt enige om en overføringskabel mellom Norge og Storbritannia, North Sea Network (NSN), sier statsminister Erna Solberg og hennes britiske kollega David Cameron. (Bildet er tatt i forbindelse med et møte i 2014.)

Mer makt til kommunene

Regjeringen ønsker å flytte makt og myndighet nærmere innbyggerne. – Vi vil ha bedre velferdstjenester og levende lokalsamfunn, sier statsminister Erna Solberg.

Vil ha fleire forskarar i toppklasse

– Noreg har eigeninteresse av å ha verdsleiande fagmiljø, og no skal vi intensivere arbeidet med å få fram fleire unge talent og framifrå forskings- og utdanningsmiljø, seier statsminister Erna Solberg.

Flere aktuelle saker fra Statsministerens kontor

Dokumenter

Saker til Stortinget

Oversikt over saker regjeringen planlegger å sende over til Stortinget i vårsesjonen 2015.

Kontoret og forløperne

Siden embetet som norsk statsminister ble opprettet i november 1814, har organiseringen av statsministerens sekretariat skiftet. Begrepet Statsministerens kontor begynte først å komme i bruk i oktober 1939. Her er glimt fra historien siden 1814.

Finn dokument

Kronologisk liste over dokumenter utgitt av Statsministerens kontor. Du kan avgrense lista på dokumenttype, tema og tidsperiode. Du kan også søke etter dokumenter.