Statsministerens kontor

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i Regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i Regjeringen.

Aktuelt nå

Norge åpner for nye hjelpetiltak i Middelhavet

Statsminister Erna Solberg har 22. april sendt brev til EU-ledere hvor Norge åpner for ytterligere dialog om situasjonen i Middelhavet. Den norske regjeringen jobber for å sende et sivilt skip til området så raskt som mulig.

Rekordmange lærarar får ta vidareutdanning

Aldri før har så mange lærarar fått ja frå kommunane til å ta vidareutdanning. – Vi ønskjer ein skole der elevane lærer meir. Difor satsar vi på lærarane, seier statsminister Erna Solberg.

Statsministeren i Vietnam

Kraftig reduksjon av fattigdom i Vietnam

Statsminister Erna Solberg møtte Vietnams statsminister Nguyen Tan Dung 17. april. I møtet diskuterte de to statsministrene blant annet landenes samarbeid fremover og den internasjonale innsatsen for oppfølgingen av FNs tusenårsmål.

Flere aktuelle saker fra Statsministerens kontor

Dokumenter

Saker til Stortinget

Oversikt over saker regjeringen planlegger å sende over til Stortinget i vårsesjonen 2015.

Kontoret og forløperne

Siden embetet som norsk statsminister ble opprettet i november 1814, har organiseringen av statsministerens sekretariat skiftet. Begrepet Statsministerens kontor begynte først å komme i bruk i oktober 1939. Her er glimt fra historien siden 1814.

Finn dokument

Kronologisk liste over dokumenter utgitt av Statsministerens kontor. Du kan avgrense lista på dokumenttype, tema og tidsperiode. Du kan også søke etter dokumenter.