Kommune- og regionreform

Nye kommuner og regioner for bedre velferd og sterkere lokalsamfunn.

Illustrasjonsfoto av skolebarn

Kommunereform

Fra 2020 vil det være 356 kommuner. Det gir et grunnlag for sterkere kommuner som kan ivareta velferdsoppgaver både nå og i framtiden og sikre gode lokalsamfunn for innbyggerne.

Vinterbilde av Tromsø

Regionreform

Stortinget behandlet 8. juni regionreformen og fra 2020 vil det være 11 fylker inkludert Oslo. Fylkesinndelingen vil nå være bedre tilpasset de samfunnsutfordringene vi står overfor og legge til rette for en styrket samfunnsutviklerrolle for fylkeskommunene.

Aktuelt nå

Justering av grensa mellom kommunane Stryn og Hornindal

12.01.2018: Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vedteke at grensa mellom Stryn kommune og Hornindal kommune blir justert slik at grenda Maurset i Kjøs krins blir flytta frå Hornindal til Stryn. Endringa vil skje frå 1. januar 2019.

Trøndelag fylkeskommune og Indre Fosen kommune ser dagens lys

31.12.2017: Det skjer historiske endringer i Trøndelag fra 1. januar 2018. Indre Fosen blir en ny kommune i nye Trøndelag fylke. - Jeg vil gratulerer politikerne og de ansatte med den gode jobben som er gjort for å bygge det nye fylket og den nye kommunen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Tre nye kommuner i Vestfold

31.12.2017: 1. januar 2018 ser de tre nye kommunene Færder, Holmestrand og Larvik i Vestfold dagens lys. – Gratulerer til de nesten 90.000 innbyggerne i Vestfold som bor i en ny kommune fra 1. januar 2018. Lokalpolitikerne og kommunenes ansatte har gjort en svært god jobb for å bygge de nye kommunene, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Flere nyheter om kommunereformen