Ernæring og mattrygghet
Maten og vannet i Norge skal være helsemessig trygg. Forbrukerne skal ha god tilgang til sunn og god mat som er enkel å velge.
Sporbarhet i matproduksjonen
Rask tilgang til riktige opplysninger er avgjørende for effektiv tilbaketrekking av matvarer som ikke er trygge, for å unngå at de når forbrukerne. Kravet til sporbarhet er en hjørnestein i lovgivningen. Sporingsopplysninger kan også gi grunnlag for målrettet og nøyaktig informasjon til forbrukerne om maten.
Genmodifisert mat
Genmodifisert mat er næringsmidler som består av, inneholder, eller er framstilt ved hjelp av planter, dyr eller bakterier som har fått endret sine arveegenskaper ved hjelp av genteknologi.
Drikkevann
Norge har rik tilgang på gode vannkilder. De fleste nordmenn har tilgang på drikkevann av god kvalitet fra sitt vannverk. Det er vannverkenes ansvar at vannet oppfyller drikkevannsforskriftens krav.
Relaterte tema og innsikt
Aktuelt nå
Dokumenter
Siste dokumenter
- Prop. 7 S (2019–2020) - Samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 210/2019 av 27. september 2019 om innlemmelse i EØS-avtalen av forordning (EU) nr. 2017/625 om offentlig kontroll og annen offentlig virksomhet som gjennomføres for å sikre anvendelsen av næringsmiddel- og fôrvareregelverket samt regler for dyrs helse og velferd, plantehelse og plantevernmidler (kontrollforordningen) Proposisjon 01.11.2019
- Meld. St. 22 (2016–2017) - Hav i utenriks- og utviklingspolitikken Melding til Stortinget 24.03.2017
- Meld. St. 19 (2014-2015) - Folkehelsemeldingen Melding til Stortinget 27.03.2015
- Prop. 3 L (2014–2015) - Endringer i matloven (Mattilsynets organisering, gebyr og virkemidler) Proposisjon 10.10.2014
Kontakt
Folkehelseavdelingen
E-post: postmottak@hod.dep.no
Telefon: 22 24 87 01
Adresse: Postboks 8011 Dep, 0030 Oslo
Besøksadresse: Teatergata 9, Oslo