Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementets (OED) hovedoppgave er å tilrettelegge en samordnet og helhetlig energipolitikk.

Aktuelt nå

- En historisk dag for Norge

Dette er en historisk dag i et historisk år for landet, sier olje- og energiminister Tord Lien. Fredag mottok han plan for utbygging og drift (PUD) for første utbyggingsfase av gigantfeltet Johan Sverdrup.

Stor interesse for norsk offshoreteknologi i Australia

Oppslutningen var rekordhøy med over 250 deltagere fra norsk og australsk side.

På besøk i Australias oljehovedstad

Olje og energiminister Tord Lien var torsdag i Perth for å profilere norsk leverandørindustri i Australia. Statsråden møtte ledelsen i Woodside, Australias største uavhengige oljeselskap, sammen med 60 representanter fra norsk leverandørindustri. Han har også hatt samtaler med Vest-Australias minister for finans, petroleum og mineralnæring, Bill Marmion.

Flere aktuelle saker fra departementet

Dokumenter

Fakta 2014 – alt du trenger å vite om olje og gass

Faktaheftet 2014 er laget i samarbeid med Oljedirektoratet og gir en grundig oversikt over norsk petroleumssektor: Ressursene på norsk sokkel, rammeverket og organiseringen, norske petroleumsindustri - fra brønn til kunde og framtiden for petroleumsnæringen.

Fakta 2015 Energi- og vannressurser i Norge

Fakta 2015 om energi og vannressurser i Norge er nå klart. Heftet, som gis ut av Olje- og energidepartementet, gir en samlet fremstilling av produksjon, overføring og forbruk av energi i Norge.

Finn dokument

De viktigste dokumentene finner du blant proposisjoner, høringer og Norges offentlige utredninger (NOU).