Norges internasjonale pressesenter - Nips

Norges internasjonale pressesenter (Nips) er Utenriksdepartementets servicesenter for utenlandske mediekorrespondenter i Norge. Nips er sentralt beliggende i Klingenberggt. 5, 5 etg.

Nips har kontorer til videre utleie, samt et åpent arbeidsrom, utstyrt med bredbånd, trådløs internett og andre tekniske hjelpemidler. I tillegg er det plass for tilreisende journalister fra andre land som er på oppdrag i Norge. Det tilbys et stort antall norske og utenlandske dagsaviser og tidsskrifter. Pressesenteret stilles gratis til disposisjon for tilreisende journalister.

Nips brukes av gjennomsnittlig ti-tolv journalister daglig. Noen er faste korrespondenter for byråer, mens andre er frilansere. Både skrivende og radio/tv-journalister/fotografer arbeider på Nips.

De utenlandske journalistene har sluttet seg sammen i en forening: Foreign Press Association (FPA). For tiden har FPA rundt 80 medlemmer, hvorav de fleste i Oslo-området. Styreleder er Grégory Tervel. Kontakt FPA: fpanorway@gmail.com

Nips har også to fullt utstyrte møterom for åtte personer som også kan slås sammen. Her arrangeres jevnlig frokost- og lunsjmøter med inviterte regjeringsmedlemmer, politikere og andre. Møteromsfasilitetene brukes også av departementet.

Norges internasjonale pressesenter (Nips)
Klingenberggt. 5, 5 etg.
0161 Oslo
Telefon: + 47 22 83 06 90 eller
Pierre-Henry Deshayes, tel: 22 83 29 22

Åpningstider Nips: Hverdager kl 09.00-17.00.

Kontakt FPA:
E-post: fpanorway@gmail.com
Hjemmeside: www.fpanorway.com/

Styreleder:
Grégory Tervel
Gregory.tervel@gmail.com
Telefon: 94 48 89 47