Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. For lokale tiltak, se din kommunes nettsider.

Norgeskart uten detaljer

Viderefører de fleste nasjonale tiltakene, men gir lettelser for barn og unge

18.01.2021: Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge. Det nasjonale tiltaksnivået for skoler nedjusteres til gult nivå, og lokale idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge frarådes ikke lenger. Anbefalingen om å unngå besøk hjemme videreføres ikke, men alle bør begrense sosial kontakt.

Plakat med nasjonale tiltak fra 28. oktober 2020

Oversikt over nasjonale tiltak fra 20. januar 2021

18.01.2021: Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge. Tiltakene varer fra 20. januar og så lenge det er behov for dem, men regjeringen vil fortløpende vurdere situasjonen. Noen kommuner har i tillegg lokale tiltak, disse finner du på din kommunes nettside.

Illustrasjon av en mann med trillekoffert

Om innreise til Norge

18.01.2021: Alle innreisende til Norge må sette seg inn i viktig informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testplikt og karantenehotell.

Aktuelt nå

Nett-tv

To riksløver og teksten Norge og Departementene

Pressekonferanse med justisministeren og helseministeren onsdag 20. januar

20.01.2021: Pressekonferanse om koronasituasjonen med justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie onsdag 20. januar klokka 14.30. Sjå pressekonferansen på regjeringa.no.

Illustrasjon av en lærer foran en tavle

Tilbake til gult nivå for ungdomsskoler og videregående skoler

18.01.2021: Fra onsdag 20. januar er det nasjonale tiltaksnivået tilbake på gult nivå for ungdomsskoler og videregående skoler. Kommuner med høyt smittepress bør vurdere om det fortsatt skal være rødt nivå lokalt.

Kvinne som skriver på en bærbar pc

Nå kan landets bedrifter søke på kompensasjonsordningen

18.01.2021: Kompensasjonsordningen skal gi hjelp til bedrifter som er rammet av pandemien. Mandag 18. januar åpner Brønnøysundregistrene for søknader om tilskudd som skal dekke uunngåelige kostnader. Tusenvis av bedrifter kan få utbetalt penger om få dager.

Illustrasjon av en koffert med klistremerker på fra forskjellige reisemål

Spørsmål og svar om utenlandsreiser

18.01.2021: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. mars. Les mer om UDs reiseråd.

Kartutsnitt av Nord-Europa som viser røde og gule land og områder

Kart over røde og gule land

Se FHIs oppdaterte kart over røde og gule land, som viser hvilke områder som er omfattet av innreisekarantene til Norge.

Dokumenter

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.

Langsiktig strategi for håndteringen av covid-19-pandemien

Regjeringen Solbergs langsiktige strategi for håndtering av covid-19-pandemien og justering av tiltak. Vedtatt av regjeringen 7. mai 2020, oppdatert 14. desember 2020.