Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen.

Nasjonale tiltak

Oversikt over nasjonale tiltak innført av norske myndigheter for å håndtere koronasituasjonen.

Spørsmål og svar om koronasituasjonen

Informasjon om helse, barnehager, hytter, reiser, karantene, nordmenn i utlandet, arbeidsliv og studier - og andre temaer.

Pressekonferanser

I sommer inviterer departementene til ukentlige pressekonferanser om koronasituasjonen, normalt på fredager. Her kan du følge sendingene direkte på nett-tv eller se tidligere sendinger i opptak.

Relaterte tema og innsikt

Aktuelt nå

Nett-tv

To riksløver og teksten Norge og Departementene

Pressekonferanse om koronasituasjonen

Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen og reiser onsdag 12. august kl. 14.00. Sjå pressekonferansen her.

Illustrasjon av en mann og en dame, de står et stykke fra hverandre. Mellom dem er det tegnet en stiplet linje, over linjen står det "1 M"

Asheim ber studentene snu trenden

11.08.2020: De kommende ukene skal over 300 000 studenter vende tilbake eller starte for aller første gang ved en fagskole, høyskole eller et universitet. – Der vil jeg helst at de alle skal få være også utover høsten, men da må studentene bli flinkere til å overholde smittevernrådene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Illustrasjon av en dame som ser på telefonen sin, hun har et spørsmålstegn over hodet. I midten er det illustrert en mann med trillekoffert. Til høyre er det illustrert en mann som nyser i et lommetørkle.

Bremser videre gjenåpning

07.08.2020: Regjeringen bremser gjenåpning og strammer til for å beholde kontrollen på smittespredningen.

Illustrasjon av en jordklode

Åpner ikke for tredjeland nå

31.07.2020: Regjeringen vil vurdere smittesituasjonen nøye før det eventuelt blir aktuelt å åpne grensene for tredjeland (land utenfor EU/EØS).

Illustrasjon av en mann med trillekoffert og en dame som vinker til han.

Kjærester og familiemedlemmer til nordmenn kan nå komme på besøk til Norge

10.07.2020: Regjeringen åpner fra 15. juli for innreise for utlendinger fra land utenfor EU/EØS, såkalt tredjelandsborgere, som har familie eller et etablert kjæresteforhold i Norge. Men det gis ikke unntak fra karanteneplikten eller de normale vilkårene i utlendingsloven.

Dokumenter

7. mai 2020

Langsiktig strategi og plan for håndteringen av covid-19-pandemien

Regjeringen Solbergs langsiktige strategi og plan for håndtering av covid-19-pandemien og justering av tiltak.

11. mai 2020

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.

Til toppen