Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. For lokale tiltak, se din kommunes nettsider.

Norgeskart uten detaljer

Nasjonale råd og regler

02.12.2021: Her er nasjonale råd og regler som gjelder fra 3. desember. Sjekk din kommunes nettsider for lokale tiltak.

Kartutsnitt av Sør-Norge, med enkelte østlands- og vestlandskommuner uthevet i blått.

Innføring av regionale tiltak

Her finner du oversikt over hvilke kommuner som er omfattet av regionale tiltak, og oversikt over tiltakene.

Gående personer på flyplass

Innreise til Norge

03.12.2021: Alle som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Alle som kommer til Norge må teste seg etter ankomst, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Her finner du mer informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testing og koronasertifikat ved innreise.

Aktuelt nå

Nett-tv

To riksløver og teksten Norge og Departementene

Pressekonferanse om koronasituasjonen

Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen torsdag 2. desember kl. 16.00.

Ingvild Kjerkhol, Trygve Slagsvold Vedum, Jonas Gahr Støre og Camilla Stoltenberg på pressekonferanse

Regjeringen innfører nye nasjonale tiltak

02.12.2021: Regjeringen innfører flere nasjonale tiltak for å forsinke spredning av omikron-varianten. Det anbefales blant annet å holde avstand og å unngå håndhilsing og klemming.

Ingvild Kjerkhol

Regjeringen innfører regionale smitteverntiltak i flere kommuner

02.12.2021: Regjeringen innfører regionale tiltak i Oslo og flere kommuner i Viken og Innlandet for å forsinke og begrense spredning av den nye virusvarianten omikron.

Illustrasjon av en lege med en pasientjournal

Alle som kommer til Norge må teste seg etter ankomst

02.12.2021: Regjeringen innfører strengere testkrav på grensen, for å forsinke og begrense spredning av den nye virusvarianten omikron. Fra og med midnatt, natt til fredag 3. desember, må alle som kommer til Norge i utgangspunktet teste seg uavhengig av vaksinasjonsstatus.

Hadia Tajik

Staten skal ta en større del av regningen for koronarelatert sykefravær

02.12.2021: Regjeringen reduserer perioden arbeidsgivere må betale sykepenger. Staten skal dekke koronarelatert sykefravær fra dag seks for både ansatte, selvstendige og frilansere.

Dokumenter

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.

Strategi og beredskapsplan for håndteringen av covid-19-pandemien

30.11.2021: Regjeringen har revidert strategi og beredskapsplan for håndteringen av covid-19-pandemien. Det overordnede målet i strategien er å beholde kontrollen på pandemien, slik at den ikke fører til en betydelig sykdomsbyrde og for stor belastning på helse- og omsorgstjenestene. Samtidig skal offentlige tjenester ytes på et forsvarlig nivå og økonomien beskyttes.