Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen.

Illustrasjon av en jordklode

UDs globale reiseråd forlenges. Endringer i Norden og Europa

24.09.2020: Det globale reiserådet forlenges fra 1. oktober til 15. januar. Når det gjelder EØS/Schengen-området fraråder Utenriksdepartementet fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for.

Kartutsnitt av Europa som viser røde og gule land

Kart over røde og gule land

26.09.2020: Se FHIs oppdaterte kart over røde og gule land, som viser hvilke områder som er omfattet av innreisekarantene til Norge.

Illustrasjon av et fly, foran flyet står en mann med trillekoffert.

Spørsmål og svar om reiser

26.09.2020: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. oktober. Les mer om UDs reiseråd.

Aktuelt nå

Nett-tv

Se sendingen her

Pressekonferanse med helse- og omsorgsministeren

Mandag 28. september kl. 14.00: pressekonferanse med helse- og omsorgsminister Bent Høie. I tillegg vil helsedirektør Bjørn Guldvog og ass. direktør i Folkehelseinstituttet Gun Peggy Knudsen være til stede. Se pressekonferansen på regjeringen.no.

Finansminister Jan Tore Sanner, næringsminister Iselin Nybø og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på talerstoler.

Regjeringen foreslår nye økonomiske tiltak

21.09.2020: Regjeringen la frem nye tiltak for å motvirke de økonomiske konsekvensene av koronapandemien. Utviklingen i økonomien har vært mer positiv enn ventet gjennom sommeren, men er likevel skjør for nye smitteutbrudd.

Dokumenter

7. mai 2020

Langsiktig strategi og plan for håndteringen av covid-19-pandemien

Regjeringen Solbergs langsiktige strategi og plan for håndtering av covid-19-pandemien og justering av tiltak.

11. mai 2020

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.