Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. For lokale tiltak, se din kommunes nettsider.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, statsminister Erna Solberg og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad

Nasjonale smitteverntiltak: Lettelser for barn, unge og studenter

19.02.2021: Regjeringen viderefører i hovedsak de nasjonale smitteverntiltakene. Det blir lettelser for barn, unge og studenter.

Illustrasjon hytte

Slik kan vinterferien tilbringes i Norge

12.02.2021: Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Illustrasjon person med koffert

Om innreise til Norge

22.02.2021: Alle innreisende til Norge må sette seg inn i viktig informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testplikt og karantenehotell.

Aktuelt nå

Eldre par som klemmer

Råd til vaksinerte, hjemmeboende eldre

24.02.2021: Hjemmeboende eldre kan leve mer som normalt når de er fullvaksinert, og ha fysisk kontakt med andre vaksinerte personer. De kan også ha fysisk kontakt med et begrenset antall personer som ikke er vaksinert, de samme over tid.

Plakat med nasjonale tiltak fra 28. oktober 2020

Oversikt over nasjonale tiltak

24.02.2021: Her er oversikt over de nasjonale smitteverntiltakene, oppdatert etter endringer for innreise fra 29. januar. Grensen er nå i praksis stengt for utlendinger som ikke er bosatt i Norge. Norske statsborgere har alltid rett til å komme inn i Norge.

Norgeskart uten detaljer

Strengere regler ved ankomst til Norge

19.02.2021: Regjeringen varsler nye tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset. Regjeringen vil også ha mer kontroll og strengere regler ved bruk av karantenehotell. Samtidig oppretter regjeringen en snever søknadsbasert ordning for unntak fra innreiserestriksjonene. Den gjelder for teknisk personell, og skal være i drift fra 20. februar.

Illustrasjon av en koffert med klistremerker på fra forskjellige reisemål

Spørsmål og svar om utenlandsreiser

22.02.2021: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet er forlenget til 15. april. Les mer om UDs reiseråd.

Kartutsnitt av Nord-Europa som viser røde og gule land og områder

Kart over røde og gule land

Se FHIs oppdaterte kart over røde og gule land, som viser hvilke områder som er omfattet av innreisekarantene til Norge.

Dokumenter

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.

Langsiktig strategi for håndteringen av covid-19-pandemien

Regjeringen Solbergs langsiktige strategi for håndtering av covid-19-pandemien og justering av tiltak. Vedtatt av regjeringen 7. mai 2020, oppdatert 14. desember 2020.