Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. For lokale tiltak, se din kommunes nettsider.

Plakat med nasjonale tiltak fra 28. oktober 2020

Oversikt over nasjonale tiltak

24.02.2021: Her er oversikt over de nasjonale smitteverntiltakene som gjelder fra tirsdag 23. februar. Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av tiltakene i midten av mars. Noen kommuner har innført lokale tiltak, disse finner du på din kommunes nettside.

Illustrasjon person med munnbind

Innfører regionale tiltak i seks kommuner i Vestfold og Telemark

04.03.2021: Det er en betydelig økning i smitte av den engelske virusvarianten i kommunene Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg. Regjeringen innfører derfor regionale tiltak fra fredag 5. mars.

Illustrasjon person med koffert

Om innreise til Norge

28.02.2021: Alle innreisende til Norge må sette seg inn i viktig informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testplikt og karantenehotell.

Aktuelt nå

To riksløver og teksten Norge og Departementene

Statsministeren gjer greie for koronasituasjonen

09.03.2021: Statsminister Erna Solberg gjer greie for handteringa av koronapandemien i Stortinget tysdag 9. mars. Etterpå inviterer statsministeren til pressekonferanse om koronasituasjonen. Tidspunkt for pressekonferansen: tentativt kl. 11.15. Sjå pressekonferansen på regjeringen.no.

Nett-tv

Statsminister Erna Solberg på talerstol, med pressevegg i bakgrunnen.

Statsministeren taler om koronasituasjonen

07.03.2021: Statsminister Erna Solberg taler om koronasituasjonen søndag 7. mars kl. 18, i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene i koronapandemien.

Eldre par som klemmer

Råd til vaksinerte, hjemmeboende eldre

24.02.2021: Hjemmeboende eldre kan leve mer som normalt når de er fullvaksinert, og ha fysisk kontakt med andre vaksinerte personer. De kan også ha fysisk kontakt med et begrenset antall personer som ikke er vaksinert, de samme over tid.

Illustrasjon av en koffert med klistremerker på fra forskjellige reisemål

Spørsmål og svar om utenlandsreiser

08.03.2021: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet er forlenget til 15. april. Les mer om UDs reiseråd.

Kartutsnitt av Nord-Europa som viser røde og gule land og områder

Kart over røde og gule land

Se FHIs oppdaterte kart over røde og gule land, som viser hvilke områder som er omfattet av innreisekarantene til Norge.