Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. For lokale tiltak, se din kommunes nettsider.

Illustrasjon av en jordklode

Landvurdering uke 30: Endringer i innreiserestriksjoner, karantenekrav og krav om karantenehotell for flere land og områder

23.07.2021: Regjeringen har besluttet at det gjøres endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for flere regioner i Norden, flere land i Europa, samt enkelte tredjeland. Bakgrunnen er oppdatert faglig vurdering fra FHI av smittenivået, og behov for endringer i tiltaksnivået for å redusere faren for importsmitte.

Statsminister Erna Solberg til venstre og helse- og omsorgsminister Bent Høie til høyre, på pressekonferanse

Trinn 4 utsettes - trinn 3 i gjenåpningsplanen justeres

05.07.2021: Etter råd fra Helsedirektoratet og FHI har regjeringen besluttet å utsette innføringen av trinn 4 i gjenåpningsplanen. Overgangen til trinn 4 kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august.

Plakat med nasjonale tiltak fra 28. oktober 2020

Oversikt over nasjonale tiltak

08.07.2021: Her er oversikt over nasjonale tiltak, som gjelder for hele landet fra 8. juli.  Områdene som har svært strenge tiltak lokalt og regionalt, vil fortsatt beholde disse tiltakene.

Aktuelt nå

Nett-tv

To riksløver og teksten Norge og Departementene

Pressekonferanse om koronasituasjonen

Måndag 5. juli kl. 12.30 inviterer statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie til pressekonferanse om koronasituasjonen. Pressekonferansen vil handle om dei neste stega i gjenopninga av Noreg.

EU-flagg vaier foran EU-bygningen i Brüssel

Alle EU/EØS-land aksepterer koronasertifikat ved reiser

01.07.2021: Når EU-forordningene om koronasertifikat trer i kraft i dag, 1. juli, er alle EU/EØS-land forpliktet til å akseptere koronasertifikat som bevis på gjennomgått sykdom, vaksinering eller negativ test ved reiser. Koronasertifikatet må være koblet til EUs løsning.

Utsnitt av globus som viser Europa

Kart over røde og gule land (FHI)

Regjeringen anbefaler å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til utlandet. Her finner du du kart over områder i Europa og informasjon om karanteneplikt ved innreise til Norge.

Illustrasjon person med koffert

Om innreise til Norge

20.07.2021: For å begrense importsmitte, skal vi fortsatt ha innreiserestriksjoner. Nå gir smittesituasjonen imidlertid rom for enkelte lettelser.

Illustrasjon av en koffert med klistremerker på fra forskjellige reisemål

Spørsmål og svar om utenlandsreiser

19.07.2021: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenfor EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Reiserådet gjelder til 10. august 2021. Det gjøres unntak for enkelte land og områder utenfor EU. Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise.

Dokumenter

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.

NOU 2021: 6

Myndighetenes håndtering av koronapandemien — Rapport fra Koronakommisjonen

24. april 2020 nedsatte regjeringen en uavhengig kommisjon for å gjennomgå og evaluere alle sider ved myndighetenes håndtering av koronapandemien. Koronakommisjonen ble bredt sammensatt, og har løst sitt oppdrag under professor emeritus Stener Kvinnslands ledelse. Kommisjonen har undersøkt relevante sider ved håndteringen av covid-19-pandemien, og la fram sin rapport 14. april 2021.