Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. For lokale tiltak, se din kommunes nettsider.

Gående personer på flyplass

Innreise til Norge

25.11.2021: Alle som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Her finner du mer informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testing og koronasertifikat ved innreise.

Kart, forstørrelsesglass og pass oppå en koffert.

UDs reiseinformasjon

Her finner du oversikt over reiseinformasjon sortert etter land og spørsmål og svar om utenlandsreiser.

Utsnitt av globus som viser Europa

Kart over røde og gule land (FHI)

Her finner du du kart over områder i Europa og informasjon om karanteneplikt ved innreise til Norge.

Aktuelt nå

Nett-tv

To riksløver og teksten Norge og Departementene

Pressebrief i forbindelse med at omikron-varianten er påvist i Norge

Det blir pressebrief kl. 13.15 onsdag 1. desember i forbindelse med at omikron-varianten er påvist i Norge. Til stede er helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, avdelingsdirektør Line Vold i FHI og helsedirektør Bjørn Guldvog.

Jonas Gahr Støre går med manus under armen

Regjeringen innfører nye nasjonale tiltak

30.11.2021: Regjeringen innfører flere nasjonale tiltak for å ha kontroll på pandemien. Det aller viktigste er at folk over 65 år får en oppfriskningsdose så fort som mulig.

Utsnitt av globus som viser deler av Europa og nordområdene.

Innfører tiltak for å forsinke spredningen av omikronvarianten i Norge

29.11.2021: For å bremse spredningen av den nye omikronvarianten når den kommer til landet, innføres det nå en rekke tiltak.

Flyvinge med skyer og sol i bakgrunnen

Regjeringen innfører flere tiltak for å begrense spredning av ny virusvariant til Norge

26.11.2021: Regjeringen innfører flere tiltak med umiddelbar virkning for å begrense og forsinke spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i Sør-Afrika.

Hånd med medisinsk engangshanske som holder en flaske med Janssen-vaksine

Kommunene må planlegge for tredje dose til alle som er 45 år og over

26.11.2021: Regjeringen ber nå kommunene om å tilby oppfriskningsdose til dem som er 45 år og over, etter at alle som er 65 år og over har fått tilbud. Også personer som er 18 år og over med alvorlig underliggende sykdommer og alle som jobber i helse- og omsorgstjenesten vil nå få tilbud om oppfriskningsdose.

Dokumenter

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.

Strategi og beredskapsplan for håndteringen av covid-19-pandemien

30.11.2021: Regjeringen har revidert strategi og beredskapsplan for håndteringen av covid-19-pandemien. Det overordnede målet i strategien er å beholde kontrollen på pandemien, slik at den ikke fører til en betydelig sykdomsbyrde og for stor belastning på helse- og omsorgstjenestene. Samtidig skal offentlige tjenester ytes på et forsvarlig nivå og økonomien beskyttes.