Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. For lokale tiltak, se din kommunes nettsider.

Norgeskart uten detaljer

Nasjonale råd og regler

21.01.2022: Her er oversikt over nasjonale råd og regler som gjelder fra midnatt, natt til 14. januar. Endringer knyttet til barnehager, skoler og SFO gjelder fra midnatt natt til lørdag 15. januar. Tiltakene skal vurderes på nytt i starten av februar.

Kvinne som skriver på en bærbar pc

Smittekarantene og isolasjon - spørsmål og svar

18.01.2022: Her finner du svar på de vanligste spørsmålene om smittekarantene og isolasjon. Nye råd gjelder fra fra midnatt natt til fredag 14. januar.

Gående personer på flyplass

Innreise til Norge

20.01.2022: Alle som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Alle som kommer til Norge må teste seg etter ankomst, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Her finner du mer informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testing og koronasertifikat ved innreise.

Aktuelt nå

Nett-tv

To riksløver og teksten Norge og Departementene

Pressekonferanse om koronasituasjonen

12.01.2022: Statsminister Jonas Gahr Støre og statsrådane Vedum, Kjerkol, Trettebergstuen og Brenna inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen torsdag 13. januar kl. 19.00.

Sittende publikum

Åpner for mer publikum

20.01.2022: – Nå åpnes det for 1 500 personer innendørs og 3 000 utendørs, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Åpninga gjelder for arrangementer med faste tilviste plasser.

Ingvild Kjerkhol, Trygve Slagsvold Vedum, Jonas Gahr Støre og Tonje Brenna på pressekonferanse

Regjeringen letter på tiltakene

13.01.2022: Det er fortsatt behov for nasjonale tiltak. Det forventes høye smittetall i ukene som kommer, men som samfunn tåler vi viruset bedre. Det kan derfor gjøres flere lettelser.

Testutstyr

Endringer i TISK-strategien

13.01.2022: Regjeringen gjør endringer i strategien om testing, isolering, sporing og karantene (TISK). Smittekarantene endres til mer bruk av selvtesting, og den enkelte sørger for å varsle sine nærkontakter ved positiv test.

Illustrasjon av to barn

Mer normal fritid for barn og unge

14.01.2022: Nå lettes det på smitteverntiltakene slik at barn og unge i større grad skal kunne delta på kultur-, idretts- og andre fritidsaktiviteter. I tillegg åpnes det for flere deltagere på arrangementer.